Apple en kaliteli fotoğrafı seçecek

Apple en kaliteli fotoğrafı seçecek

Sahip olduğu patentlerle teknoloji dünyasına ışık tutan ve aynı zamanda diğer firmaların bu konuda çok ilerisinde olan Apple yeni bir patent için ABD Patent ve Marka Ofisi’ne başvurdu.


Apple’ın yeni patenti “Sürekli Görüntü Yakalama Cihazı” olarak geçiyor. Patentin genel olarak çalışma prensibi ise mevcut andaki en kaliteli fotoğrafı seçmek. Sizin yakalamak istediğiniz kareler arasında değerlendirme yapacak olan teknoloji, farklı parametrelere göre fotoğrafları değerlendirecek ve aralarından en iyi olanı size sunacak. Bu parametreler arasında ışık, ISO oranı, poz miktarı, bulanıklık, titreme gibi birçok faktör olacak.

Apple’ın başvurduğu patentin hangi cihazlarında kullanılacağı bilinmiyor fakat akıllı telefon pazarındaki rekabette gelişen kamera teknolojileriyle yarışta önemli bir hamle olarak tabii ki iPhone ve iPad cihazlar akla ilk gelenler. Özellikle Nokia, PureView teknolojisiyle kamerada aynı sınıftaki cihazlara göre bir adım önde. Nokia ile olan kamera rekabetinde patentin önemi böylece daha çok ortaya çıkıyor. Bakalım en iyi fotoğrafı seçme işini de kendi yapacak olan Apple, cihazlarıyla en iyi fotoğrafı çekebilecek mi?



Eklenme tarihi: 15.02.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorumlar

hasan camcı - 26.02.2014 20:03:00
gercek ten ayfonun resımlerı cok guzel ve fosop ıcın uygun ve vıtyo cekımı mukemmel usdune vıtyo ceken makına tanımam hasan camcı
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler