Apple, Beats Electronics'i 3 milyar dolara satın alacağını açıkladı

Apple, Beats Electronics'i 3 milyar dolara satın alacağını açıkladı

Ay başında Financial Times tarafından ortaya atılan Apple-Beats anlaşması resmiyet kazandı. Apple, yayımladığı basın açıklamasıyla lüks kulaklık üreticisi ve aynı zamanda Beats Music servisinin de sahibi olan Beats Electronics firmasını satın alacağını ilan etti. 2,6 milyar doları nakit, 400 milyon doları hisse senedi olmak üzere toplam 3 milyar dolar değerinde anlaşma, Apple'nin tarihindeki en büyük alım oldu. Teknoloji firması, önceki alımlarında küçük çaplı girişim ve dar ölçekli teknoloji şirketlerini hedef alıyordu.

Santa Monica, Kaliforniya merkezli Beats, özellikle geliştirdiği ses teknolojisi ve ürettiği lüks kulaklıklarla meşhur hale gelmişti. 2009'da ünlü hip-hop şarkıcısı Dr.Dre tarafından kurulan firma, halihazırda ABD'nin 100 dolar üstü lüks kulaklık piyasasının %64'ünden fazlasını elinde bulunduruyor. Film, dizi ve müzik kliplerindeki ürün yerleştirme politikasıyla dijital müzik çağının en büyük markası haline gelen Beats, aynı zamanda HP ve HTC gibi elektronik üreticileriyle işbirliğine giderek ses teknolojilerini çok daha fazla kullanıcıyla buluşturmaya çalışıyor. Beats ayrıca, Beats Music adını verdiği abonelik tabanlı çevrimiçi müzik dinleme hizmetini kısa sürede 250.000 aboneye ulaştırarak hızla büyüyen bu pazarda adını duyurmuştu.



Milyar dolarlık alım ile ilgili şirket içerisinden bir açıklama paylaşan Apple CEO'su Tim Cook, müziğe büyük önem gösteren bir şirket olduklarını ifade ederken Beats Electronics'in sektörüdeki yerine dikkat çekti. Toplum için önemli olan bu pazara yönelik yatırımlarını her zaman sürdüreceklerini belirteln Cook, 3 milyar dolarlık Beats alımı ile sadece bir kulaklık üreticisi değil, aynı zamanda yıllar önce iTunes müzik mağazasının oluşturulmasında büyük emek harcamış olan mevcut Beats CEO'su Jimmy Iovine ile onun yetenekli ekibini de bünyesinde katmış olacak.

Beats Electronics'in tüm çalışmalarına ilgi duyduğunu belirten ve şirketin farklı bölümlerini satmak gibi bir planı olmadığını ifade eden Apple, Beats markasını sürdürmeye devam edecek. Ayrıca Beats Music servisinin yıllık ücretini 99$, ücretsiz deneme süresini de iki haftaya çıkaran firmanın yeni sahibi, bugün Beats Solo 2 kulaklığı ise ön siparişe sunarak ilk ürününü tüketicilerin beğenisine sundu.

Eylül sonunda resmen tamamlanması beklenen Apple-Beats Electronics alımı sonrası, firmanın çevrimiçi müzik servisi Apple'nin iTunes ve diğer internet hizmetlerinden sorumlu üst düzey başkan yardımcısı Eddy Cue; donanım bölümü ise pazarlamadan sorumlu Phil Schiller'e rapor verecek. Beats, Android ve Windows Phone işletim sistemlerine destek vermeye devam edecek.



Eklenme tarihi: 29.05.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler