App Store yenileniyor

App Store yenileniyor

Geçen sene App Store takımının başına getirilen Apple'nin küresel çapta pazarlama faaliyetlerinden sorumlu üst düzey başkan yardımcısı Phill Schiller, bugün teknoloji medyasına iOS uygulama mağazası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Göreve getirildiğinden bu yana mağazaya uygulama yüklenmesi sürecinde uygulanan inceleme süresini ciddi anlamda kısaltan ve arama sisteminde önemli değişikliklere imza atan tecrübeli yönetici, önümüzdeki günlerde App Store'ye kazandırılacak yeniliklerden bahsetti.

Uygulamalar için ücretli abonelik sisteminin tüm kategori ve geliştiricileri kapsayacak şekilde bu sonbaharda yenileneceğini müjdeleyen Schiller, ilk yıl abonelik ücretinden %30 pay almaya devam edeceklerini, ancak takip eden yıllardaki aboneliklerde Apple'nin payını %15'e düşüreceğini duyurdu. Orta seviye geliştiricilere ait çözümlerde kazancı artıracağı ümit edilen bu sistem, önümüzdeki hafta abonelik sistemine sahip mevcut uygulamalar için resmen yürürlüğe girecek.

Yeni App Store'de yakında arama sonuçlarına reklamların da eklendiğini göreceğiz. Uygulama mağazasına reklam ekleyeceği bir süredir konuşulan Apple, bunu doğrulasa da kullanıcı verilerini paylaşmayacağını garanti ediyor. Son olarak öne çıkarılan mağaza içerikleri, cihaz sahibi tarafından indirildiği takdirde öne çıkanlar listesinden kaldırılıp cihazda yüklü olmayan içerikler tanıtılmaya devam edecek.

App Store'nin yenilenmeye devam edeceğini belirten Phil Schiller, 13 Haziran'da başlayacak olan WWDC 2016 geliştirici etkinliğinde daha fazla detay paylaşacaklarını belirtti.



Eklenme tarihi: 9.06.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler