Apple akıllı saat iWatch patenti yayınlandı

Apple akıllı saat iWatch patenti yayınlandı

Günümüzde mobil teknolojilerin yeni trendi giyilebilir cihazlar. Firmaların ayrıca üzerinde durdukları bu sektör içerisinde teknolojinin lider firmalarının çalışmaları da ayrıca dikkat çekiyor. Bu sektörün içerisinde yer alan akıllı saatler bir süredir zaten pazarda yer almaya başlamışlardı. Son zamanlarda ise Apple’ın akıllı saati üreteceğine dair birçok dedikodu yer alıyordu. Bu dedikoduları tekrar ateşleyen son gelişme ise Apple’ın 17 Ağustos 2011’de başvurusunu yaptığı patent dosyasının Amerikan Paten Ofisi tarafından yayınlanması oldu.


Bükülebilir bir ekranın teknik özelliklerini içeren patent dosyasında, bu ekranın bileğe dolanabilir olması ilk dikkat çeken özellik. Yine dosyadaki ikinci resimde cihazın hareket ile şarj etme özelliği olduğunu düşünmemize yol açan Motion Charger ve Kinetic Energy Gathering Device gibi ayrıntılar göze çarpıyor. Dosya içerisinde Apple, yüksek hızlı kablosuz bağlantı sayesinde akıcı bir video aktarımı yapılabileceğini de eklemiş.


Şimdilik bu bilgiler tahminden öte bir şey sunmuyor. Apple’ın konu ile ilgili herhangi bir çalışması olup olmadığı da bilinmiyor. Firma tarafından yapılan hiçbir açıklama yok, fakat birçok analist ortak bir fikir de birleşiyor. Apple akıllı saat üzerinde çalışıyor. Bu tahmin doğruluğunu anlamak içinse sanırız bir süre daha beklememiz gerekecek.



Eklenme tarihi: 22.02.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler