Apple A8X yongası görüntülendi

Apple A8X yongası görüntülendi

Apple'nin bu yılki ikinci ürün tanıtımına birkaç gün kaldı. iPhone 6 serisi kadar olmasa da, yeni Apple tabletlerin sızıntı gündeminde kalmayı sürdürdüğünü görüyoruz. Son olarak sızıntılarıyla meşhur bir Apple blog sitesi, iPad Air 2 donanım parçalarına ait görüntüler yayımladı. Bu sızıntı, Apple A8X yongasının da ifşa edilmesini sağladı. Teknoloji devinin yeniden tablet donanımı için özelleştirilmiş bir yonga tasarımına geçiş yapacağını kanıtlayan A8X, aynı zamanda yeni iPad'in gelişmiş donanım ve yazılım fonksiyonlarının da güvencesi oldu.

Daha yüksek bir saat hızında çalışan işlemcisi ve büyük ihtimalle iPhone 6'lardaki A8'den daha güçlü GPU birimiyle A8X, iPad Air 2'de 2048 x 1536'dan daha yüksek bir çözünürlük standardına yer verileceği ve 2 GB sistem belleği modülünü taşımasıyla daha ağır çoklu görev yetileri sunacağı söylentilerini kuvvetlendirdi. Yeni iPad Air'in yeni donanımına rağmen 7,5 mm kalınlığında tasarlanmış olacağı ve 32/64/128 GB depolama seçenekleriyle satışa çıkacağı konuşuluyor.

16 Ekim'de Kaliforniyalı üreticinin Cupertino'daki merkezinde organize edilecek olan basın konferansı, iPad Air 2'nin yanı sıra iPad mini 3 ve yeni Mac bilgisayarlarının tanıtımına da sahne olacak.



Eklenme tarihi: 13.10.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler