4 GB RAM'li yeni iPhone çipsetine ait test sonucu görüntülendi

4 GB RAM'li yeni iPhone çipsetine ait test sonucu görüntülendi

Yeni nesil iPhone'lerin seri üretim sürecine yaklaşmasıyla birlikte Apple cephesinde sızıntılar baş göstermeye başladı. Apple'nin yeni nesil yongada sistem çözümü A12'ye ait olduğu iddia edilen performans test sonuçları internete sızdırıldı. iPhone 9 ya da iPhone 11'e güç verecek olan bu çip, sızıntı doğru ise oldukça önemli iki iyileştirmeyle piyasaya sürülecek.

Geekbench test sayfası baz alındığında, yeni Apple A12'nin L1 önbelleğinin 32 KB seviyesinden 128 KB'ye çıkarıldığı görülüyor. Aynı şekilde RAM kapasitesi de 4 GB'ye kadar yükseltilmiş. Yeni iPhone'lerin arkaplanda uygulama verilerini saklama kabiliyeti de böylece eski nesillere göre epeyi artmış olacak.

Performans tarafından yüzde 10'luk bir artı değer ortaya koyan test sonuçları, muhtemelen teknoloji devinin LCD ekranlı ucuz iPhone modeline ait istatistikleri bizlere gösteriyor. OLED ekrana sahip iPhone X Plus'ta performans artışının çok daha yüksek olacağı kesin. Yeni iPhone'ler her sene olduğu gibi eylülün ikinci salı gününde tanıtılıp ay sonunda satışa sunulacak.



Eklenme tarihi: 8.07.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler