App Store’a başvuran uygulama sayısı 1 milyona ulaştı

App Store’a başvuran uygulama sayısı 1 milyona ulaştı

Mobil işletim sistemlerinin kullanımındaki en önemli özellik tabii ki uygulama mağazaları. Bu mağazalar gün geçtikçe daha da büyürken liderlik 2008 yılından bu yana hizmet veren Apple’ın iOS işletim sistemi için hazırladığı App Store'un.

Ekim’de yapılan iPad mini tanıtımında App Store için bahsi geçen uygulama sayısı 700 bin olarak açılanırken Appsfire şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre ise başvurulan uygulamalar ile 1 milyon rakamı aşıldı. 1 miyon uygulamanın 736.247 tanesi şu an mağazada indirilebilir durumda. Mevcut uygulamaların yüzde 45’i ücretli uygulamalarken, mağazada 120 bin oyun yer alıyor.

Şubat ayında açıklanan indirme sayısı ise 25 milyardan 35 milyara çıkarken Apple’ın en büyük rakibi Google Play’de bu rakam Eylül ayı itibariyle 25 milyar indirilme. Aynı zamanda Google Play mağazasındaki uygulama sayısının da 700 bin civarında olduğunu belirtelim.

Microsoft’un bu rekabete katılmasıyla 2013, mobil işletim sistemleri açısından baya hareketli geçeceği kesin. Bu rekabettin 2013 sonunda nasıl sonuçlanacağı ise teknoloji meraklıları açısından tam bir merak konusu.



Eklenme tarihi: 20.11.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler