Android'in mucidi ilk akıllı telefon projesini ortaya çıkardı

Android'in mucidi ilk akıllı telefon projesini ortaya çıkardı

Bugün mobil cihaz sektörünün büyük bölümüne hakim olan açık kaynak kodlu Android işletim sistemi, 2005'te başlayan Google serüveni öncesi Andy Rubin adında bir teknoloji girişimcisine aitti. Firmasıyla birlikte Google'ye transfer olduktan sonra 2013'e kadar Android takımına liderlik yapan Rubin, daha sonra teknoloji devinden ayrılıp kendi girişim kuluçkasını kurmaya karar vermişti.

Tecrübeli teknoloji insanı, sene başında kurduğu Essential adlı girişimle yeniden adından söz ettirmeye başladı. Yapay zeka destekli yazılım, yeni nesil donanım teknolojileriyle desteklenmiş üst düzey akıllı telefonlar üretmeyi hedefleyen girişim, ilk meyvesini yakında piyasaya sürecek. İlk projesini 2017 ortasında tüketiciyle buluşturmayı planlayan Essential, bugün Andy Rubin'in sürpriz paylaşımıyla teknoloji dünyasının gündemine oturdu.

Kullandığı çerçevesiz ekranlı telefona ait bir görsel paylaşan Rubin, metal ve seramik materyalden imal edilmiş kasa, manyetik konnektörlü aksesuar desteği, 3D Touch ve özelleştirilmiş Android yazılımıyla projesini erkenden tanıtmaya başlamış oldu. Büyük yankı uyandıran bu paylaşımın arkasında, geçtiğimiz hafta girişimin alacağı yatırımla alakalı çıkan haberlerin olduğu tahmin ediliyor.

SoftBank'ın 100 milyon dolarlık yatırım ve ürün pazarlama teşvikiyle destek olmayı planlayıp sonradan vazgeçtiğini yazan Wall Street Journal, Andy Rubin'in girişimini toplamda 1 milyar dolar değerlemeye ulaştıracak bu yatırımda işlerin istenildiği gibi gitmediğini bildirmişti. Fakat bugünkü paylaşımın medyadaki yansıması sayesinde Essential'ın yatırımcıya güven aşıladığı kesin. İlk yatırım turu ve şirkete dair diğer detayların yakın zamanda açıklanması bekleniyor.




Eklenme tarihi: 28.03.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler