Android ve iOS’un hükümdarlığı

Android ve iOS’un hükümdarlığı

Dünya’da günden güne akıllı telefonların satışları hız kesmeden artarken bu cihazlar tarafından kullanılan işletim sistemlerinde liderleri de yerlerini kimseye kaptırmıyor.

Strategy Analytics şirketinin yaptığı araştırmada geçtiğimiz son çeyrek de dahil olmak üzere satılan akıllı telefonların yüzde 92’sinde Google’ın Android işletim sistemi ve Apple’ın iOS’u kullanılıyor.


Android pazardaki payını yüzde 19 artırarak yüzde 51’den yüzde 70 çıkartırken, iOS yüzde 22 ile onu takip ediyor. Geri kalan işletim sistemleri Windows Phone, BlackBerry ve Symbian ise yüzde 7.9 ile varlıklarını sürdürmeye devam ediyorlar.

2013 yılı ise akıllı telefonlar kadar işletim sistemlerinin savaşının da kızıştığı bir yıl olacak. Yeni çıkan ve çıkmaya hazırlanan işletim sistemleri büyüklerinin eksikliklerini tamamlayarak adımlarını sağlam atmak istiyor. Windows Phone 8, BlackBerry 10, Tizen, Ubuntu, Firefox OS bu pazardan daha fazla pay isteyen işletim sistemleri. Meraklılarını cezp etmeyi ne kadar başarabilirler ayrı bir tartışma fakat geliştirici kısmında bu işletim sistemlerinin özenle çalıştıkları bir gerçek. Son sözü ise tabii ki biz kullanıcıların olacak.



Eklenme tarihi: 30.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler