Nesnelerin interneti için geliştirilen Android Things 1.0 yayımlandı

Nesnelerin interneti için geliştirilen  Android Things 1.0 yayımlandı

İnternete bağlı irili ufaklı elektronik aygıtların oluşturduğu ağ olarak tarif edilebilecek nesnelerin interneti, Google'nin özel Android sürümüyle bir büyük teknoloji devinin daha desteğini kazandı. Daha önce Microsoft'un Azure Sphere OS ile kendi bulut ağını kullanıma açtığı akıllı cihazlar, Android Things 1.0 ile Google'nin bulut ağından da istifade etme imkanı yakalayacak.

Android Things'in geliştirme faaliyetlerine 2016'da başlayan ve yayımladığı sekiz ön inceleme sürümü 100 binden fazla indirme alan Google, bugün dağıtımına başladığı Android Things 1.0 ile geliştiricilere üç yıl yazılım güncelleştirme hizmeti taahhüt ediyor. Bu sayede internete bağlı aletlerin güvenliğini en üst düzeyde tutmayı planlayan şirket, ön inceleme sürümlerinin uyumlu olduğu Raspberry Pi 3 Model B ve NXP i.MX7D donanım platformlarına destek sunmaya devam edecek. Bu iki platforma ek olarak yeni NXP i.MX8M, Qualcomm SDA212, Qualcomm SDA624 ve MediaTek MT8516 sistemleri de Android Things destekli donanımlar arasında yer alacak.

Akıllı ekran, akıllı sensör sistemi, akıllı hoparlör, akıllı beyaz eşya ve daha birçok segmentte kullanılabilecek oldukça esnek bir ekosistem oluşturmayı amaçlayan Google, bu ekosistem sayesinde sahip olduğu 'büyük veri'nin çeşitliliğini artırmış, veri odaklı çalışmalarını daha da kuvvetlendirmiş olacak.



Eklenme tarihi: 7.05.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler