Android P'nin ilk deneme sürümü yayımlandı

Android P'nin ilk deneme sürümü yayımlandı

Henüz Android 8.0 Oreo sürümünü yaygınlaştıramamış olan Google, sonraki işletim sistemi güncellemesi için deneme sürecini başlattı. Android P ismiyle ilk önizleme versiyonu geliştiriciler için dağıtılmaya başlayan yazılım, yeni nesil akıllı telefonlara ayak uydurmak için birkaç önemli yeniliği beraberinde getirecek.

Android'in on beşinci büyük işletim sistemi güncellemesi olacak olan Android P şu önemli yenilikleri bünyesinde barındıracak:

- Ekran çentiği desteği: Uzun ekran formlarıyla beraber akıllı telefonların üst kısmında yaygın bir şekilde kullanılmaya başlayan çentik, Android P ile resmen işletim sistemi düzeyinde destek kazanacak.

- Wi-Fi RTT ile iç mekanda konum tespiti: Wi-Fi RTT ya da 802.11mc olarak da bilinen yeni protokol, en az üç Wi-Fi sinyal kaynağı kullanılarak iç mekanda mobil cihazın konum tespitinin yapılabilmesini mümkün kılacak.



- Yeni uyarı özellikleri: Her yeni Android güncellemesinde olduğu gibi hızlı ayar ve uyarı çubuğu bir kez daha yenilenen işletim sistemi, P sürümüyle geliştiricilere uyarı çubuğu üzerinde mesajların daha detaylı bir şekilde görüntülenebilme yetkisi verecek.

- Yeni çoklu kamera API'si sayesinde birden fazla kameradan aynı anda görüntü alınabilecek.

- Fotoğraf ve video kaydı için HDR VP9, HEIF codec desteği

- Yeni Neural Network v1.1 API'si sayesinde makine öğrenme faaliyetlerinde daha yüksek performans

Önümüzdeki birkaç ay içerisinde dört deneme sürümü daha yayımlayacağını açıklayan Google, final sürümün dağıtımına 2018 üçüncü çeyreğinde başlayacak. Mayısta düzenlenecek Google I/O 2018 kapsamında Android P hakkında daha fazla detay paylaşılması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 9.03.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler