Android O sürümü duyuruldu

Android O sürümü duyuruldu

Google, O kod adlı yeni Android işletim sistemi versiyonunu duyurdu. Geçen sene Nougat için uyguladığı takvimden şaşmayan internet devi, O sürümünün deneme sürecini detaylandırdığı ve başlangıç için hangi yeniliklerin bizleri beklediğini açıkladı.

Oreo ismini alması beklenen Android O, pil ömrü ve uygulama uyarıları başta olmak üzere çeşitli yenilikleri beraberinde getiriyor. İlk geliştirici sürümü Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X ve Nexus Player için indirmeye sunulan güncellemenin başlıca yenilikleri şunlar:

Pil ömrü: Android'li mobil cihazların pil ömrünü artıracak çalışmalara her yeni sürümde olduğu gibi büyük önem gösteren Google, O güncellemesiyle arkaplan servislerindeki kısıtlamaları artıracak. Yeni arkaplan sistemine ayak uydurmak adına deneme sürecinde geliştiricilerle birlikte çalışacak olan teknoloji devinin sonbaharda nihai sürümle birlikte arkaplan servisleri daha verimli çalışan bir ekosistem ortaya çıkarması bekleniyor.

Uyarı kanalları: Uygulama uyarılarını kanal adı verilen gruplara ayırma imkanı sağlayacak olan Android O, böylece farklı nitelikteki uygulama uyarılarının kolayca sınırlandırılabilmesini ya da her uyarı grubunun kendine özgü uyarı özelliklerine sahip olabilmesini sağlayacak.

Picture-to-Picture: Yeni Android sürümü, mobil cihazda video izlendiği sırada içeriğin tıpkı mevcut Youtube uygulamasında olduğu gibi küçültülüp ikinci bir uygulamada işlem gerçekleştirilebilmesine mümkün kılacak.

Wi-Fi Aware: İnternet bağlantısına gerek duymadan birbirine yakın cihazlar arasında Wi-Fi vasıtasıyla kablosuz iletişim gerçekleştirmeye yarayan Wi-Fi Aware, uygun donanım ve yazılıma sahip mobil aygıtlar arasındaki etkileşim için Android O ile birlikte yeni bir yöntem olarak sunulacak.

- Adaptif uygulama simgeleri,
- Çoklu ekran desteği,
- Yüksek kalite Bluetooth ses codec paketlerine destek,
- Sony'nin düşük gecikme ses codec'i LDAC,
- Bluetooth aptX desteği

İlk geliştirici sürümü yayımlanan Android O, ilki mayısta DP2 sürümüyle birlikte dağıtılacak genel beta yazılımıyla tüm Nexus ve Pixel cihaz kullanıcılarının beğenisine sunulacak. DP3'ün dağıtımı haziranda, dördüncü ve son geliştirici sürümünün dağıtımı ise temmuzda başlayacak. Android O yazılımının ilk kez 2017 ikinci yarısında piyasaya sürülecek mobil cihazlarla tüketicinin karşısına çıkacağı tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 22.03.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler