Android O ile GPU sürücüsü uygulama gibi kolayca güncellenebilecek

Android O ile GPU sürücüsü uygulama gibi kolayca güncellenebilecek

Google'nin görsel değişiklikler ve yeni fonksiyonlar yerine sistemsel yeniliklere odaklandığı Android O güncellemesinde en çok öne çıkan düzenleme Project Tremble oldu. Android framework'u ile donanım üreticilerinden gelen sürücüler ve diğer kodların ayrılmasını sağlayan bu proje, platformun modüler bir yapı kazanmasını ve böylece temel Android güncellemellerinin teorikte daha hızlı dağıtılmasını mümkün kılacak. Resmi tanıtımda bahsedilmeyen projenin sağlayacağı bir diğer özellik, Google I/O 2017 kapsamındaki bir etkinlikte açıklandı.

GPU sürücüsü gibi yazılım modüllerinin tıpkı Play Store'den uygulama yükler gibi güncellenebileceğini doğrulayan Google yetkilileri, binlerce farklı cihaza güç veren Android ekosisteminin Microsoft Windows'taki esnek yazılım özelliklerini andıran yeni modüler yapısına ışık tutmuş oldu. Henüz Project Tremble ile modüler yazılım sisteminin sağlayacağı tüm özgürlükler dile getirilmemiş olsa da, verilen sürücü güncelleme örneğiyle ortaya konan potansiyel Android kullanıcılarını heyecanlandırmaya yetti.

Google Pixel telefonlarının tamamen destekleyeceği Project Tremble ve Android O işletim sistemi 2017 üçüncü çeyreğinde üretici ve geliştiriciler için ilk stabil sürümüyle dağıtılmaya başlayacak.



Eklenme tarihi: 20.05.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler