Android O Beta programı resmen başladı

Android O Beta programı resmen başladı

Google I/O 2017 açılış konuşmasında Android ekosisteminin aylık aktif cihaz sayısının 2 milyarı aştığını açıklayan Google CEO'su Sundar Pichai, bu devasa platform için hazırladıkları yeni yazılım güncelleştirmesinin yeni detaylarını paylaştı. Android O olarak iki ay önce resmiyet kazanan güncelleme, pil ömrü ve kullanım hızı gibi kritik mevzulara yeni düzenlemelerle katkı sağlayacak.

Arkaplanda uygulamanın daha az enerji ve veri harcamasını sağlayacak düzenlemeler yapan Google, bu sayede yeni sürüme yükselen cihazların pil ömründe ciddi artış olacağını öngörüyor. Ayrıca cihaz açılış süresini neredeyse yarıya indiren ve uygulamaların daha hızlı çalışmasının sağlayan Project Svelte'nin de gerçek hayat senaryolarında kullanıcıya sunacağı avantajlardan bahsedildi.

Çipset üreticileriyle işbirliğini artırarak mevcut Android cihazların daha hızlı güncelleme alması için çaba gösteren internet devi, bu üç büyük düzenlemeye ek olarak yeni akıllı içerik seçme, kopyala/yapıştır sistem, evrensel otomatik form doldurma fonksiyonu gibi yazılımın sıkça kullanılan özelliklerine hizmet edecek eklemeler yapmış.

Nexus ve Pixel cihazları için beta programı başlayan Android O, iki beta dağıtımından sonra final seviyeye ulaşacak. 2017 üçüncü çeyreği içerisinde ilk stabil sürümü yayımlanacak O sürümünün sonbaharda üst segment telefon sahipleriyle buluşacağını söyleyebiliriz.



Eklenme tarihi: 18.05.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler