Android M işletim sistemi Android 5.2 versiyon numarasıyla gelecek

Android M işletim sistemi Android 5.2 versiyon numarasıyla gelecek

Mayıstaki büyük Google geliştirici konferansı I/O 2015 açılış konuşmasında duyurulan Android M işletim sistemi detaylanmaya devam ediyor. Muffin kod adıyla yayımlanması beklenen büyük sürüm güncellemesi, şimdi de hangi versiyon numarasını taşıyacağı tartışmasıyla medyanın gündeminde. İkinci geliştirici ön incelemesi yayımlanan Android M, son sürümdeki bir özellik sayesinde ilk kez versiyon numarasını gün yüzüne çıkardı.

Ayarlar menüsündeki System UI Tuner ayarlarına eklenen Demo Mode fonksiyonu, cihazın ekran görüntü kaydı için optimum görsel şartlara çekilmesini sağlıyor. Saat sabitleniyor, uyarılar kayboluyor ve pil, sinyal seviyeleri dolu görülüyor. Yazılım içerisine daima ipuçları bırakan Google'nin Android M ile alakalı ilk gizli detayı da işte tam bu modda fark edildi.

Sistem saatini 5.20'ye sabitleyen bu mod sayesinde Android M'nin sürüm numarası da ortaya çıkmış oldu. Daha önce KitKat'ta 4.40, Lollipop'ta 5.00 sabit saatli ekran görüntüleri kullanan yazılım devi, şimdi de hazırladığı demo moduyla Android M'nin 5.2 numarasıyla piyasaya sürüleceğini doğruladı.

2015 üçüncü çeyreğinde dağıtımı başlayacak olan Android 5.2, ilk etapta Nexus telefonları ve Motorola gibi saf Android'e yakın yazılımlar kullanan üreticilerin en yeni cihazlarına ulaştırılacak. Daha sonra 2013 ve sonrasında satışa çıkmış başlıca telefon ve tabletlerin Android M sürümüne yükseltildiğini göreceğiz.



Eklenme tarihi: 20.07.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler