Android sürümlerinin Kasım 2015 kullanım oranları

Android sürümlerinin Kasım 2015 kullanım oranları

Android işletim sisteminin yeni sürüm bazı kullanım oranları açıklandı. Marshmallow sürümü tabloda ilk defa kendine yer bulurken KitKat sürümü en çok oran kaybı yaşayan yazılım versiyonu oldu.

Kasım 2015'te Android ekosisteminin en popüler sürümü %37,8 oranla yine Android 4.4 KitKat. Onu %28 seviyesindeki Android 4.1/4.2/4.3 Jelly Bean takip ediyor. Kullanım oranı bakımından en popüler üçüncü sürüm ise, yüzde 25,6'lık Lollipop. Yüzlerce farklı ürünü kapsayan Android platformunu bu üç sürüm paylaşırken en güncel dağıtım olan Android 6.0 Marshmallow bu tabloda %0,3'lük oranla listeleniyor.

Lollipop sürümünü tüketiciyle buluşturmakta bir hayli geciken Android üreticileri, bu seneki işletim sistemi yükseltmesinde daha hızlı davranıyor. Marshmallow yüklü ilk cihazlar duyurulmaya başladı, yeni Nexus'lar dünya genelinde tüketicilerle buluştu ve ilk mevcut cihaz güncelleştirmeleri dağıtıma çıktı. Böyle devam ederse Marshmallow, önceki yıllarda kullanım istatistiklerine girmeyi aylar süren Android güncellemelerini birer birer geride bırakacak.



Eklenme tarihi: 5.11.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler