Android işletim sistemli Nokia haberi çeviri kurbanı

Android işletim sistemli Nokia haberi çeviri kurbanı

Birkaç gün önce sizinle paylaştığımız ve kaynağının İspanya merkezli El Pais gazetesi olduğunu söylediğimiz Nokia CEO’su Stephen Elop’la yapılan röportaj çevirideki hatadan dolayı tüm dünyada yanlış anlaşıldı.


Haberde kendisine sorulan soruya yanıt veren Elop’un sözlerini yanlış aktaran gazete çeviriyi yaparken şimdilik Nokia’nın Microsoft’la anlaşmasından memnun olduğunu fakat ileride her şey mümkün olacağını belirtmişti. TechCrunch sitesi ise bu sözlerin yanlış anlaşıldığını ve doğru olmadığını Nokia’nın yapılan röportajı yayınlamasıyla ortaya çıkardı. Basına sunulan metinde Elop’un aslında sözlerinde anlatmak istediği sistem içerisinde biz Windows Phone ile yer aldıkları ve bu savaş içerisinde diğer oyuncularında rollerinin ne olacağını derinden inceledikleri yönünde. Aynı zamanda sözlerinde şu an odaklandıkları işte devam ettiklerini ve Windows Phone ile yola devam edecekleri şekilde.


Bu açıklamalardan anlaşılacağı üzere Nokia’nın Android ile ilgili bir çalışması yok ve Windows Phone’dan memnun oldukları gözüküyor. El Pais’in bu çeviri hatası ilk hatası değil fakat tüm dünyanın yakından takip ettiği mobil dünyada söylenen sözlerin ne kadar önemli olduğunu bize gösterttiği bir gerçek. Bu kadar önemli bir konu ile ortaya çıkan bu çeviri yanlışlığı da umarız son hataları olur.



Eklenme tarihi: 10.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler