Android cihazlar için sanal gerçeklik platformu: Daydream VR

Android cihazlar için sanal gerçeklik platformu: Daydream VR

Teknoloji dünyasının yeni gözdesi olan sanal gerçeklik donanımları çok yakında Android ekosistemiyle buluşacak. Geliştirici konferansında sanal gerçeklik için yeni bir sertifika programı başlatacağını duyuran Google, sektörün önde gelen akıllı telefon üreticileriyle bir araya gelerek VR piyasasına kendi standardıyla giriş yapacak.

Daydream VR adı verilen platform, donanım, yazılım ve içerik dahil birçok alanı kapsayacak şekilde bu sonbaharda tüketiciyle buluşacak. Samsung, Huawei, LG, HTC, Xiaomi, ZTE, ASUS ve Alcatel'in sanal gerçeklik uyumlu akıllı telefonları, VR uygulamaları ve sanal gerçeklik aparatlarıyla destek vereceği platformun her bir ürününde Daydream VR standartlarına uyumlu olduğuna dair sertifika mevcut olacak.

Düşük gecikmeli, yüksek hızda grafikler vaat eden Google, daha önce Cardboard ile başlayan VR serüveninin Android N sürümü ve Daydream programıyla ciddileştiğini belirtiyor. Daydream uygulamaları için özel bir içerik mağazası oluşturacağını müjdeleyen firma, Google Play Filmler, Google Haritalar, Youtube ve diğer mobil servislerini en kısa süre içerisinde sanal gerçekliğe hazırlama sözü veriyor.



Eklenme tarihi: 19.05.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler