Android N güncellemesi çoklu pencere desteğini beraberinde getirecek

Android N güncellemesi çoklu pencere desteğini beraberinde getirecek

Hafta içerisinde donanım bölümünün son ürünü olan Pixel C tabletini piyasaya süren Google, Reddit üzerinden ürün hakkındaki soruları yanıtladı. Android işletim sisteminin henüz Pixel C gibi gelişmiş bir tabletten en iyi şekilde istifade edebilecek işlevsel yapıyı oluşturamadığını itiraf eden Pixel C'nin arkasındaki çekirdek kadro, bu hususta atılacak ilk büyük adımın gelecek Android sürümüne entegre edileceğini duyurdu: "Split Screen" tarzında çoklu pencere desteği!

Üreticilerin uzun süredir kendi kullanıcı arayüzleri vasıtlasıyla Android ekosisteminde kullanıma sunduğu çoklu pencere özelliği nihayet saf yazılım tarafından da benimsenecek. Şimdilik Android N olarak anılan gelecek işletim sistemi güncelleştirmesi bu fonksiyonuyla Pixel C gibi dizüstü deneyimine yaklaşan ürünlere fayda sağlayacak. Android cihazların artan sistem belleği kapasitesi sayesinde rahatlıkla çoklu pencere desteğinin üstesinden geleceğine ikna olan internet devinin çoklu pencere fonksiyonunda ne kadar ileri gideceği merak konusu.

Apple'nin iPad Pro ile atağa geçtiği tablet pazarında Android, gelecek yıl güçlenmiş yeni versiyonuyla tüketicilerin karşısına çıkacak. Bu durumda Google'nin bir donanım projesinde daha zamanlama hatası yaptığını kabul etmiş oluyor. Uygun yazılımdan yoksun olduğu bilinen, hatta çözüm olarak Chrome OS dönüşümü masaya yatırılan Pixel C, ancak gelecek Android yükseltmesinden sonra olması gerektiği gibi kullanılabilecek. Piyasaya rakibi iPad Pro'nun epeyi gerisinden başlayan 500 dolarlık Pixel C bakalım ne kadar başarılı olabilecek.



Eklenme tarihi: 12.12.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler