Android 13 İşletim Sisteminin Özellikleri

Android 13 İşletim Sisteminin Özellikleri

Merakla beklenen Android 13 işletim sisteminin özellikleri ortaya çıktı. Her ne kadar çok abartılacak yenilikler getirmese de, yine de bazı dikkat çeken özellikleri bulunuyor.

Android 12'yi tarihe gömecek olan yeni Android güncellemesi kullanıcılara daha fazla özelleştirme imkanı sunacak. Kullanıcılar, Google'a ait olmayan uygulamaların simgelerini değiştirebilecek. Ve farklı arayüzler oluşturabilecek. Android 13 ile birden fazla dil konuşan kullanıcılara da kolaylıklar geliyor. Böylelikle her uygulama için ayrı ayrı dil belirlemek mümkün olacak. Kısacası dilediğiniz uygulamayı İngilizce kullanabilirken, dilediğiniz uygulamayı Almanca kullanabilirsiniz.

Telefonun kilit ekranının medya oynatıcı kısmını daha modern bir hale getiren Android 13, müzik görsellerini ve içeriğe ait fotoğrafı daha güzel bir şekilde kullanıcılara sunuyor.

Android 13 ile "Uyku Vakti" modu da geliştirildi. Kulllanıcılar dilerse burada duvar kağıdını karartabilecek. Ayrıca bu kısma otomatik karanlık mod seçimi de getirildi. Tabi ki Android 13 ile gelen yenilikler bu kadarla sınırlı değil. Google, Android 13 ile uygulamalar medya arşivinin tamamına erişemeyecek, yalnızca belli başlı medya arşivine ulaşılabilmesi için bir altyapı hazırlanıyor.

Yeni sürümde güvenlik ile ilgili yeni güncellemeler de yer alıyor. Android 13 sürümünde "pano" kopyalamaları bir saat içerisinde otomatik olarak siliniyor. Hafızadan siliniyor da diyebiliriz. Üstelik yeni güncellemede uygulamalar bildirim göndermeden önce kullanıcılardan izin alacak. Bunun için de kullanıcılara "Spatial Audio" deneyimi sunulacak.

Ses sistemi konusunda da Bluetooth Low Energy LE Audio desteği sunan Android 13, ilerleyen zamanlarda yazılı sohbetlerin Chromebook'a da aktarılmasını sağlayacak.

Android 13 güncellemesinin bu yılın sonuna doğru Samsung, Motorola, Oppo, Realme, Xiaomi, Sony, Vivo, Tecno gibi birçok akıllı telefona gelmesi bekleniyor. Her ne kadar net bir tarih verilmese de 2023 yılının öncesinde birçok telefona güncelleme ulaşmış olacak.



Eklenme tarihi: 18.08.2022

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler