Anahtarın bilinmeyen şifreleri

Anahtarın bilinmeyen şifreleri

Son 6 hafta içerisinde Turkcell aboneleri büyük bir heyecan yaşadı. Bu heyecan Bahçeşehir UpHill Court’da 6 daire ve 42 adet BMW 3.16i içindi. Kampanya çekilişleri 6 hafta içerisine yayıldı ve 2 haftada bir kere çekiliş yapıldı. Her ne kadar çekilişler Noter huzurunda yapılsa bile, ziyaretçilerimizden gelen bir çok e-postada çekilişlerin sonuçlarına dair güvensizlik vardı. Bunun en büyük nedeni çekiliş zamanının ve nerede yapıldığının belli olmamasıydı. Ayrıca çekilişler neden canlı yayınla herkesin izleyebileceği şekilde verilmedi? İşte size Anahtar Kampanyasının bilinmeyen şifreleri:Nokia N81 8GB

Çekilişte neden böyle bir yol izlendi?
Sonuçların bu şekilde verilmesi aslında kampanyaya katılanların lehinedir. Sonuçlara baktığımız zaman İstanbul 48 Anahtardan 13 tanesini almış. Ankara 5, İzmir ise 7 anahtar almıştır. Yani 48 Anahtarın yarısından fazlası 3 büyük ile gitmiştir. Antalya’dan 2 kişi kazanırken Batman’dan da 2 kişi kazanmıştır. Adana 1 kişi ve Bursa’dan da 4 kişi hediye kazanmıştır. Anahtarların diğerleri de farklı bölgelerdeki illere verilmiştir. Hediyelerin çeşitli kriterlere göre dağıtılma ihtimali bulunmaktadır. Eğer böyle olmasaydı Anahtarların hepsini 3 büyük il alabilirdi.

Aslında 48 Anahtar’dan biri sizin değil
Kampanyaya katılanlar için 48 Anahtardan birini kazanma şansı yoktu. Çünkü hediyeler Faturalılar ve Hazırkartlılar için ikiye ayrıldı. Yani faturalı hatta sahip olanlar kendi aralarında 24 anahtarı, Hazırkartlılar da kendi aralarında 24 anahtarı paylaştılar. Bu durumda her bir Turkcell abonesi için eşit kazanma şansı oluşmadı. Çünkü Turkcell’in 5 milyonu aşkın Faturalı abonesi varken 28 milyon kadar da Hazırkartlı abonesi var. Yani faturalı hatta sahip bir abone Hazırkartlı bir Nokia 5610 XpressMusicaboneden 5 kat daha şanslı.

Hediyelerin parasını Hazırkartlılar ödedi
Kampanyaya katılım için faturalılar ve Hazırkartlılar için ayrı şartlar koşuldu. Şimdi vereceğimiz örnekte eşit parayı veren bir faturalı ve bir Hazırkartlı abonenin kazanma şansına bakalım. 14,5 YTL vererek 100 kontör yükleyen bir abone sadece bir çekilişe 1 katılım hakkı kazanıyor. Fakat faturası 0-19 YTL olan bir abone her 3 çekilişe birden 1 katılım hakkı kazanıyor. Hazırkartlı bir abonenin her 3 çekilişe birden 1 katılım hakkı kazanması için 43,5 YTL ödemesi gerekiyordu. Oysaki 43,5 YTL ödeyen bir faturalı abone her 3 çekilişe birden 5 katılım hakkı kazandı. Aynı ücreti ödeyen bir Hazırkartlı ile Faturalı hatta sahip iki farklı abone arasındaki kazanma şansı 5 kat farklı. Daha önce açıkladığımız hediyelerin ayrılması da hesaba katılırsa eşit parayı veren Hazırkartlı bir abonenin Faturalı hatta sahip bir aboneye göre kazanma şansı çok düşük. Yani Hazırkartlılar çekilişe daha çok katılarak hediyelerin parasını ödemiş oldu.

Asıl kazanan Turkcell oldu
Kampanyaya toplam 8.508.362 kişi katıldı. Her abonenin sadece katılım mesajı gönderdiğini düşünürsek bu yaklaşık 2.467.428 YTL yapar. Faturalılar için sorun yok. Nokia 5310 XpressMusicFakat bir Hazırkartlı abone normal yükleme döneminden farklı olarak kampanya için ekstradan yükleme yapmıştır. Çoğu abonenin 3 çekilişe birden katılmak için 6 haftada 3 kere kontör yüklediğini düşünürsek Turkcell abonelerinin en fazla 9 en az ise 3 ayda alacağı kontör 6 hafta içinde alınmıştır. Bu uzun vadeli bir kazançtır. Tabi ki Turkcell’in ev ve arabadan başka bir çok masrafı da olmuştur. Medyada haftalarca karşımıza çıkan uzun süreli reklamlar bu kampanyanın en önemli masraflarından. Bir önemli not ise şudur: Faturalı hatlar sadece 1 kere katılım mesajı göndermişlerdir. Bir evin fiyatı yaklaşık 450.000 YTL, bir arabanın fiyatı ise 70.000 YTL’dir.

Sonuçta bu hediye kampanyası 6 hafta boyunca insanların umudu olmuş ve kazananları mutlu etmiştir. Daha düşük maliyetteki hediyelerle daha çok kazanan kişi olabilirdi yorumları yapılsa da yine de herkesin gönlünde muhteşem bir evde oturmak ve harika bir arabaya binmek hayali vardır. Zaten bu büyük hayaller bu tür kampanyalara katılma sayısını artırmaktadır. Turkcell’i kutluyoruz ve diğer operatörler den de bu tür kampanyalar bekliyoruz.



Eklenme tarihi: 31.08.2007
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler