Amazon Kindle Fire

Amazon Kindle Fire

Amazon dünyanın en çok kullanılan e-kitap okuyucusu olan Kindle’ın Android işletim sistemli yeni modelini ön satışa sundu.

Android 2.1 işletim sistemli Kindle Fire modeli 7 inç IPS tip dokunmatik ekran içeriyor. 414 gram olan cihazın ön kısmındaki 1024 x 600 piksel ekran Gorilla Glass kaplı. 1 GHz çift çekirdekli OMAP işlemci, 8 GB dahili bellek yer alıyor. Cihazda kamera yok ama WiFi var ve Amazon Silk bulut tabanlı internet tarayıcısı yüklü. Amazon Prime adı verilen servisin 30 günlük denemesi ücretsiz. 199$ olan cihaz 15 Kasım tarihinde satışa girecek.

Kindle Fire Android işletim sisteminin geliştirilmiş bir versiyonunu içeriyor. 7 inçlik ekranıyla Amazon'un büyük online içeriğine erişimi kolaylaştıracak.
Tanıtımın yapılmasıyla birlikte Nasdaq'ta işlem gören Amazon hisseleri yüzde 3,8 prim yaparak 232,90 dolara fırladı.


Kindle Fire'ın en önemli özelliği sadece fire için geliştirilmiş olan Android işletim sistemi olacak. Jeff Bezos Android'i daha kullanıcı dostu bir versiyonunu kullandıklarını ve Amazon'un film, müzik ve kitap içeriğine kolayca ulaşılabilirliği göz önüne aldıklarını belirtiyor.


Yeni Kindle'ın boyut olarak iPad'ten daha küçük olduğu dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca çıkış fiyatı da iPad'in neredeyse yarısı kadar.

Kindle Fire'ın artıları
  • Uygun Fiyat
  • 1 Milyon'dan fazla e-book
  • Apple'ın geç kaldığı dergi ve gazete aboneliği
  • Amazon'un kendine özel Android marketi
  • Amazon müzik servisi



Eklenme tarihi: 29.09.2011

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler