Google CEO'su Sundar Pichai oldu, kurucular Alphabet holdinge geçti

Google CEO'su Sundar Pichai oldu, kurucular Alphabet holdinge geçti

Ekimde Google'nin Android, Chrome ve uygulamalar gibi birçok hizmetlerinin idaresini eline alan Sundar Pichai firmanın yeni CEO'su oldu. İnternet devinin mucitleri Larry Page ve Sergey Brin ise kurdukları Alphabet adlı yeni holdingin CEO ve başkanlık görevlerini yürütecekler.

Tüm Google hisselerini devralan ve NASDAQ borsasında GOOGL ve GOOG adıyla işlem görmeye devam eden Alphabet, bu büyük değişim karşısında hisselerde yüzde 5'lik artış yaşadı. Android, Chrome, Youtube gibi büyük operasyonları bünyesinde barındırmaya devam edeceği bildirilen sadeleştirilmiş Google, Larry Page tarafından her fırsatta övgüyle bahsedilen Sundar Pichai tarafından yönetilecek. Alphabet'in bir alt şirketi olarak varlığını sürdürecek olan Google şemsiyesi altındaki Youtube, kendi CEO'suyla yönetilmeye devam edecek.

Google'den ayrılan Google Ventures, Google Capital yatırım şirketleri, Google x laboratuvarları ve gelecekte listeye ekleneceği bildirilen diğer şirketler Alphabet'e bağlı kendi yönetim kurulu ve CEO'su olan firmalar olarak faaliyet gösterecek. Tek şirketlik yapıdan holdinge geçişin şeffaflığı, tek şirketlere yoğunlaşma kolaylığını ve faaliyetleri daha farklı alanlara taşıma imkanını beraberinde getireceğini ileri süren CEO Page ve başkan görevindeki Brin, sektöre yeni şirketler kazandırmak için Google dışındaki projelere yoğunlaşacaklarının sinyallerini verdi. Yılın dördüncü çeyreğinde resmen Alphabet'in bir alt şirketi olarak mali rapor duyurusu gerçekleştirecek olan Google bakalım bu değişimden nasıl etkilenecek.



Eklenme tarihi: 11.08.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler