Alibaba, Trendyol.com'un yüzde 75'ini satın aldı

Alibaba, Trendyol.com'un yüzde 75'ini satın aldı

Dokuz sene önce Demet Mutlu tarafından 300 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen çevrimiçi alışveriş platformu Trendyol.com, çoğunluk hisselerini e-ticaret devi Alibaba'ya sattığını açıkladı. 2010'da New Yorklu risk yatırımcısı Tiger Global'dan üç farklı seferde toplam 12-13 milyon dolarlık yatırım alan Trendyol, son birkaç yılda gösterdiği üstün performansla Türkiye'nin en büyük alışveriş portalları arasına girmeyi başarmıştı.

Dünyanın her bölgesinde rekabet halinde olan Alibaba ve Amazon, bu hamleyle Türkiye'de de karşı karşıya gelmiş oldu. Kendi adıyla ülkemizde e-ticaret faaliyetlerine başlamaya hazırlanan Amazon, ilk önce Gearbest.com, şimdi de Alibaba'nın Türkiye'ye yönelik büyük yatırımını hayata geçirmesiyle rekabetin gerisinde kaldı. Trendyol'un yüzde 75'ini bünyesine katan Alibaba, yönetim kurulunda henüz bir değişiklik yapmayacak olsa da şirketin işleyişinde yeni patron etkisiyle yakın zamanda büyük farklılıklar gözleneceği kesin.

Şuan için Trendyol'un yüzde 75 hissesi için ne kadar ödeme yaptığı bilinmeyen Alibaba, böylelikle Türkiye'deki ikinci büyük yatırımını tamamlamış oldu. Daha önce E-Globaler ile işbirliği kurarak yerli işletmelerin e-ticarete yönelmesini kolaylaştıran Çinli holding, ülkemizdeki ağırlığını bu yatırımla iyiden iyiye hissetirmeye başlamış oldu.



Eklenme tarihi: 29.06.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler