Akıllı telefonların flaş kaliteleri artacak

Akıllı telefonların flaş kaliteleri artacak

Akıllı telefonlarla fotoğraf çekmek gelişen donanımlar sayesinde profesyonel bir iş olmaya doğru giderken firmalar daha ne kadar kaliteli fotoğraf çekilir sorusunun cevabını bulmak adına yaptıkları yeniliklerle de adlarından sık sık söz ettiriyorlar. Google’da yeni yaptığı patent başvurusu ile bu yönde farklı bir adım atıyor.


Gece fotoğraflarının karanlık olması, bulanık ya da az ışıklı fotoğraf çekilmesi gibi sorunların önüne geçmek için geliştirilen teknolojide Google, akıllı telefonlara birden fazla flaş yerleştiriliyor. ABD Patent ve Marka ofisine yapılan başvurunun belgelerinde flaşlar cihazlara değişik şekillerde yerleştirilmiş. Kameranın etrafına yerleştirilen flaş tasarımları daire ya da kare olacak şekilde 4 ve 4’ten fazla flaşın nasıl konumlandırılacağını gösteriyor.


Özellikle HDR çekimlerde büyük kolaylık sağlayacağı belirtilen bu teknoloji sayesinde istenmeyen gölgelerde engellenebilecek. Tabii akla takılan bir diğer soruysa bunun pil ömrüne etkisi. Bunu da birden fazla flaşla çıkacak kameraları, pardon akıllı telefonları görmeden tahmin etmek şimdiden zor.



Eklenme tarihi: 30.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler