Akıllı telefonlarda ekran görüntüsü nasıl alınır?

Akıllı telefonlarda ekran görüntüsü nasıl alınır?

Akıllı telefonlarla gündelik hayatımızda yer edinen pek çok işi artık kolayca yapabiliyorken, bunların arasında bazen bizim için önemli olan görüntüleri, diyalogları kaydetmek için ekran görüntüsü almamız gerekiyor. Peki akıllı telefonlarda bu işlem nasıl yapılıyor.

Markalara göre farklı şekilde görevlendirilen tuşlar sayesinde telefonunuza herhangi bir ek uygulama indirmeden bu işlemi çok basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Apple markalı iPhone, iPad, iPod cihazlarında ekran görüntüsü almak için cihazınızın kilit tuşu ile ana ekrana dönmenizi sağlayan Home tuşuna beraber basmanız yeterli olacaktır. Görüntü alındıktan sonra fotoğraf direk galerinize eklenecektir.

Samsung markalı birçok cihazda TouchWiz arayüzünde kullanılan ekran görüntüsü almak şekli Home tuşu ve güç tuşuna aynı anda basılması ile gerçekleşiyor. Samsung Galaxy S3’te ise hareket sensörleri kullanılarak ekran görüntüsünü elinizi ekranın üstünde kaydırma şeklinde ekran görüntüsü alma seçeneği de size sunuluyor. Bunun için aşağıdaki videoyu izleyerek nasıl yapıldığını daha iyi anlayabilirsiniz.



Sony markalı akıllı telefonlarda ekran görüntüsü almak için güç tuşu ile ses kapama tuşuna aynı anda basmanız gerekmekte. Görüntü cihazınıza Screenshot isimli bir klasör içerisinde eklenecektir.

LG Galaxy Nexus 4 akıllı telefonunda kullanılan ekran görüntüsü alma biçimi ise Sony ile benzer. Ses kısma tuşu ile güç tuşuna aynı anda basmanız gerekiyor.



Son günlerin en sevilen telefonlarından biri olan Windows Phone işletim sistemine sahip Nokia Lumia cihazında ekran görüntüsü almak için, güç tuşuna ve Windows simgesinin olduğu tuşlara aynı anda basmanız gerekmekte.



BlackBerry firmasının yeni işletim sistemi BlackBerry 10’de ekran görüntüsü almak için, ses açma ve ses kapama tuşlarına aynı anda basmanız gerekmekte. Bu işlemi yaptığınızda duyulan deklanşör sesi ile birlikte ekran görüntüsü Kamera klasörü altında telefonunuza kaydedilmiş olacak.


HTC akıllı telefonlarında ekran görüntüsü almak için Apple ve Samsung cihazlarıyla aynı yapı kullanılıyor. Güç tuşu ile Home tuşuna aynı anda basmanız yeterli.









Eklenme tarihi: 10.02.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorumlar

Hatice. - 16.02.2014 13:33:00
Vodafone 945de nasıl yapabiliim?
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler