Akıllı telefonlar pazarı büyüyor

Akıllı telefonlar pazarı büyüyor

Kriz sürecini tamamlamadı, ancak akıllı telefonlar hala iyi bir satış grafiğini sürdürüyorlar. 1998 yılındaki internetin geçirdiği sürecin aynısını şu an mobil internetin yaşadığına dikkati çeken analistler, bilgisayar özelliklerini gösteren mini cihazların, ekonomideki iyileşmeye paralel olarak patlayacağını ifade ediyorlar.

Toshiba TG012010'da satış patlaması gerçekleşebilir
Analistler, akıllı telefonlara olan ilgiyi, sosyal platformların körüklediği değerlendirmesini yapıyorlar. Yine analistler, 2010'dan itibaren, fiyatlardaki ciddi düşüşlere paralel olarak satış patlaması yaşanabileceğini öngörüyorlar. Bu arada, yeni modeller piyasaya çıkmaya devam ediyor.
Tüm beklentileri dikkate alan mobil cihaz üreticileri, bunları yeni modellerine yansıtmaya çalışıyorlar.

Liderlik iPhone ile BlackBerry arasında
BlackBerry üreticisi RIM (Research in Motion), çıkarttığı Curve modeliyle istediği rüzgarı yakalamış şirketler arasında gösteriliyor. Blackberry, geçtiğimiz Ağustos ayında, 65 milyon akıllı telefon sattığını duyurmuştu. Gözlemciler, iPhone'un başarısında Apple'ın sunduğu 80 binden fazla uygulamanın önemli payının bulunduğunu ifade ediyorlar. Buna karşılık BlackBerry'nin, sadece 2 bin kadar uygulaması bulunuyor.



Eklenme tarihi: 19.10.2009
Kaynak: turk.internet

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler