Üç büyük Çinli üretici küresel pazarda Samsung'u geride bıraktı

Üç büyük Çinli üretici küresel pazarda Samsung'u geride bıraktı

2016 üçüncü çeyreği, akıllı telefon sektörü için epeyi hareketli geçti. Samsung'un Galaxy Note 7 macerası ve yeni nesil iPhone, teknoloji gündemini uzun süre meşgul etse de asıl hareketliliğin Çin pazarında yaşandığı yayımlanan analist raporlarıyla gün yüzüne çıktı.

Doyuma ulaştığı için gerileyeceği konuşulan Çin akıllı telefon pazarında, internet satışlarının yanı sıra mağaza satışlarında da ciddi çalışmalara imza atarak durgunluğu ortadan kaldıran üreticiler, aynı zamanda ülke dışındaki faaliyetlerini de artırarak yeniden büyüme ivmesini alevlendirdi. Hindistan'daki yerli üretim düzenlemesinden en iyi istifade eden kesim olan Çinli markalar, dünya devi üreticilere kafa tutmaya başladı.

Yılın üçüncü çeyreğinde 72,5 milyon akıllı telefon satarak %20 pay elde eden Samsung, kaybettiği pazar payıyla Çinli rakiplerini beslemiş oldu. Elde edilen son verilere göre, Çin'in en büyük üç üreticisi toplamda Samsung'dan daha fazla telefon satışına imza attı. Lider Huawei 33,6 milyon, Oppo 25,3 milyon ve vivo ise 21,2 milyon satışla toplamda küresel akıllı telefon piyasasında %22,1 oranında hakimiyet sağladı.

Gelişmiş üretim imkanları ve tedarik zinciri hususunda avantajlı konumları itibarıyla hem uygun fiyat hem de son teknolojiyi aynı çözümde bir araya getirmeyi başaran Çin merkezli firmaların bundan sonra batı dünyasında daha çok konuşulacağı kesin.



Eklenme tarihi: 31.10.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler