Afrika ilk akıllı telefonunu ve tablet bilgisayarını çıkardı

Afrika ilk akıllı telefonunu ve tablet bilgisayarını çıkardı

Mobil teknolojilerde lider markaların ürünleriyle ilgili birçok haberi sizle paylaşırken, şimdi ki haberimiz ise Afrika kıtasından. Elektronik cihazlarda pek fazla sözü geçmeyen Afrika ilk tablet bilgisayarını ve akıllı telefonunu çıkardı.


Afrika ülkesi Kongolu elektronik şirketi VMK, donanım özellikleri çok fazla olmasa da yeni cihazlarıyla Afrika’nın Apple’ı olmayı amaçladıklarını belirtti. VMK cihazlarına yıldızların ışığı anlamına gelen “Way-C” ve umut anlamına gelen “Elikia” isimlerini verdi.


Tablet bilgisayarı Way-C, 1.2 GHz hızında işlemci, 512 MB RAM ve 4 GB dahili belleğe sahip. Donanım özellikleri bakımında düşük olduğu için de işletim sistemi olarak Android 2.3.3 Gingerbread tercih edilmiş.


VMK’nın akıllı telefonu Elikia’da ise Android 2.3.6 bulunurken 650 Mhz işlemci, 512 MB RAM ve 123 MB dahili bellek bulunuyor. Her iki cihazda Wi-Fi, Bluetooth gibi standart bağlantı tiplerine sahip.

Way-C 300, Elikia ise 170 dolardan satılıyor. Donanım özellikleri bakımından düşük olsa da, cihazların Afrikalı tüketiciler için yeterli olduğunu düşünen VMK’nın bu girişiminin altında yatan slogan ise aslında her şeyi özetliyor. “Afrikalıların neye ihtiyacı olduğunu sadece Afrikalılar bilir”.



Eklenme tarihi: 26.12.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler