6 inçlik Nokia Lumia 1520'ye ait ilk prototip görüntüsü

6 inçlik Nokia Lumia 1520'ye ait ilk prototip görüntüsü


Mobil sektörün eski lideri, sene başından beri birçok kez piyasadaki yeni hedefinin tablet telefon kategorisi olduğunu dile getiriyor. İlk somut hamlesi için iş ortağı Microsoft'un Windows Phone 8 için üçüncü genel dağıtımı yayımlamasını bekleyen Nokia, birkaç aydır 6 inçlik bir telefon hazırladığı yönünde iddialarla gündeme geliyor. Ön paneli temmuzda internete sızdırılan 5 inç üstü ilk Lumia cihazının çalışır durumdaki ilk prototip görüntüsü sızdı. WPCentral.com'un paylaştığı fotoğrafta, yan yana konumlandırılan Lumia 1020 ve telefon-tablet melezi arasındaki boyut farkı ortaya konuyor.

Windows Phone 8 GDR3 ile resmen yazılımsal destek kazanacak Full HD ekran, Qualcomm'un 2.3 GHz hızında dört çekirdekli Krait 400 işlemcili Snapdragon 800 MSM8974 yongasıyla donatılacak büyük telefon, Amerikalı AT&T operatörü için Bandit kod adı altında geliştiriliyor. RM-940 model numarasıyla Blueooth sertifikası alan melez aygıtın Lumia 1520 olarak piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Sızdırılan prototip görüntüsünde kapaklı bir kılıf içerisinde olduğu görülen kırmızı Lumia 1520, eylülün sonunda New York'ta organize edilecek bir basın etkinliğinde tanıtılacak. Tablet telefonun uluslararası pazara kasımda sunulacağı tahmin ediliyor.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 29.08.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler