500-600 TL arası alınabilecek telefon

500-600 TL arası alınabilecek telefon

Telefon seçerken fiyat konusu özelliklerden çok fazla önemliyse 500 TL-600 TL aralığı sıkıntılı bir aralık. Çünkü bu fiyatlara sahip telefonların neredeyse tamamı benzer özelliklerde. Birbirlerinden çok az farkları var. Fiyatı biraz yükselttiğinizde artık farklı bir kategoriye geçmiş oluyorsunuz ve özellikler değişiyor. Biraz düşürdüğünüzde de aynı durum söz konusu.

Samsung Galaxy Ace S5830Hangi telefonlara baktık?
Bu fiyat aralığındaki şu modellerin özelliklerini inceledik ve aralarından en bir seçim yaptık:
HTC Wildfire S (649 TL), HTC ChaCha (599 TL), Samsung Galaxy Ace S5830 (603 TL), Samsung Galaxy Gio S5660 (545 TL), Samsung Galaxy Fit S5670 (560 TL), Sony Ericsson X10 Mini Pro (600 TL), Sony Ericsson Xperia Mini (597 TL) ve Sony Ericsson X10 mini (429 TL).

Tümünü Karşılaştırma Asistanında Göster

İki alternatif
Bu telefonların arasında belirlediğimiz fiyat aralığının dışında iki telefon var. Biri HTC Wildfire S (649 TL), diğeri ise Sony Ericsson X10 mini (429 TL). Wildfire S, yukarıdaki bu telefonlar ile aynı özelliklere sahip olmasına rağmen fiyatı çok yüksek. X10 mini ise yine bu özelliklere sahip fakat küçük bir telefon.

Bütün telefonlarda olan özellikler:
Wireless, 3G ile hızlı internet, GPS, Kapasitif dokunmatik ekran, Harici hafıza kartı desteği ve Android işletim sitemi. Bu özellikler yukarıdaki tüm telefonlarda mevcut. Ayrıca Samsung Galaxy Gio (3.2 MP) dışındaki tüm telefonlar 5 MP kameraya sahip.

HTC ChaChaHTC Wildfire S (649 TL) hakkında:
Samsung Galaxy Ace, özellik olarak HTC Wildfire S’den daha iyi. Fakat buna rağmen Wildfire S’in fiyatı daha fazla. Wildfire S, 3.2 inç ekrana sahip küçük bir telefon. 600 MHz işlemciye sahip olması oyun ve uygulamalarda bazen takılmasına neden oluyor. Şarj konusunda da çok iyi olduğu söylenemez. Bu telefonu incelemeye katmamızın sebebi özelliklerine göre pahalı bir cihaz olduğunu göstermektir.

HTC ChaCha (599 TL) hakkında:
HTC ChaCha gerçek Q klavyeye sahip sosyal ağlar için özel üretilen bir telefon. Üzerinde direkt olarak Facebook’a bağlanması için özel bir tuş bulunuyor. Klavye açıklığı ve telefonun eğimli yapısı yazı yazmayı kolaylaştırıyor. Aynı zamanda dokunmatik ekranlı ve ekran kalitesi diğer tüm telefonlardan daha iyi. 800 MHz işlemci, 512 MB RAM ve ROM değerleri yeterli. Telefonunuz bu donanımı ile bir çok uygulamayı kolaylıkla çalıştıracaktır. Alternatif olarak Galaxy Ace ve Xperia Mini düşünülebilir.

Sony Ericsson Xperia Mini hakkında:
Galaxy Ace’de görüntülü görüşme özelliği yok ve ekran netliği konusunda ChaCha daha iyi. Xperia Mini ise 1 GHz işlemciye sahip ve ekranı hemen hemen aynı kalitede. Xperia Mini daha kolay taşınabilen küçük bir telefon. Dokunmatik veya Q klavye arasında bir tercih yapabiliyorsanız ikisinden birini alabilirsiniz.

Samsung Galaxy Ace (603 TL) hakkında:
S5830 Galaxy Ace uzun süre önce piyasaya sunulmasına karşın ikinci versiyonu olan S7500 Ace Plus yeni tanıtıldı. İki telefon arasında çok büyük fark yok aslında. Ace fiyatına göre iyi telefonlardan biri. 3.5 inç ekranı var ve iPhone 4 ile aynı boyutlara sahip. 800 MHz işlemcisi ile hızlı bir telefon.



Eklenme tarihi: 23.02.2012
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler