Dünyanın 50 megapiksel kameralı ilk telefonu Oppo'dan geliyor

Dünyanın 50 megapiksel kameralı ilk telefonu Oppo'dan geliyor

Çin mobil cihaz pazarının en özgün kasa ve yazılım dizaynlarına imza atan Oppo, Find 5 adını verdiği üst düzey akıllı telefonuyla uluslararası pazara açılan uzak doğulu üreticiler kervanına dahil olmuştu. Şimdi çok daha iddialı bir amiral gemi telefonu duyurmaya hazırlanan Guangdong merkezli firma, Sina Weibo üzerinden paylaştığı bir fotoğrafla Find 7'nin kamera çözünürlüğünü büyük ölçüde kesinleştirmiş oldu. Daha düşük donanıma sahip versiyonu 16 MP kamerayla gelen Find 7, büyük olasılıkla dünyanın 50 megapiksel çözünürlüklü kameraya sahip ilk telefonu olacak.

Firma daha önce Oppo N1 adlı 360 derece dönebilen kameraya sahip bir akıllı telefon pyiasaya sürmüştü. Üst seviyeye yönelik son çözümünü de bezersiz kılabilmek için böylesine yüksek çözünürlüklü bir sensör kullanmayı tercih eden Oppo, Find 7'nin daha ucuz sürümünde şu teknik özelliklere yer verecek; 5,0 inç Full HD ekran, 2,26 GHz Qualcomm Snapdragon 800 çipset, 16 MP kamera, 2 GB RAM, Android 4.3 Jelly Bean, ColorOS kullanıcı arayüzü, 165 gram ağırlık, 2.700 mAh pil.

Üst düzey Find 7 modelinde, 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü 5,5 inçlik ekran, Qualcomm Snapdragon 801 çipset, 3 GB RAM, 50 MP kamera ve microSD kart yuvasıyla artırılabilen hafızanın mevcut olacağı rapor ediliyor. 19 Mart tarihinde Pekin'deki 798 Sanat Bölgesi'nde dünyaya tanıtılacak cihazın ilk kamera örneğine aşağıdan göz atabilirsiniz. Orijinal hali 9,7 MB büyüklüğündeki fotoğrafın 1,5 megabayta sıkıştırılan kopyasını incelemek için görüntüye tıklayın.



Eklenme tarihi: 3.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler