3G'den kütüphane devirdik

3G'den kütüphane devirdik

Türkiye'de 3G'ye geçişin ardından, Vodafone 3G aboneleri, ilk 3 ayda dünyanın en büyük kütüphanesini dolduracak kadar veri indirdi. Aynı dönemde Vodafone 3G abonelerinin internetten haftalık veri kullanım oranı yüzde 1.500 arttı.

Vodafone Indie10 kişiden biri 3G abonesi
Vodafone'dan yapılan yazılı açıklamada, Vodafone abonelerinin yüzde 11'ini oluşturan 3G abonelerinin veri kullanım hacminin, dünyanın ''en büyük'' kütüphanesi olan ABD Kongre Kütüphanesine kayıtlı kitaplardan daha fazla sayıda kitap anlamına geldiği belirtildi.

Satışlarda %760'lık artış
3G'nin hizmete sunulduğu temmuz ayından itibaren 3G mobil modem satışlarında yüzde 760'lık artış gözlendiği kaydedilen açıklamada, son 1,5 ay içerisinde Vodafone Mobil TV servisine abone olanların sayısının yüzde 92 arttığı ifade edildi.

Başarıda yerli yapımların katkısı büyük
Verilen bilgiye göre, bu artışta, mobil yayın hakları alınan ''Kurtlar Vadisi Pusu'', ''Aşk-ı Memnu'', ''Yaprak Dökümü'', ''Çok Güzel Hareketler Bunlar'' gibi yerli yapımlar ile UEFA Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi ve Bank Asya 1. Lig spor karşılaşmaları etkili oldu.

En çok Almanya ve Fransa ile görüntülü görüşme yapıldı
Konuşma tarifeleri çerçevesinde sunulan ''Tek Dünya'' ve ''Dünya Küçük'' gibi opsiyon tekliflerinin, yurt dışına trafiği yüzde 80 artırdığına işaret edilen açıklamada, Vodafone abonelerinin en çok Almanya ve Fransa ile görüntülü konuşma yaptığı kaydedildi.



Eklenme tarihi: 18.11.2009
Kaynak: Mobiletişim | Ajanslar

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler