3G telefon alırken dikkat

3G telefon alırken dikkat

3G teknolojisinin gelmesi ile birlikte 3G özelliğine sahip cep telefonlarına olan ilgi aşırı derecede yükseldi. 3G destekli telefonlar tüm teknoloji marketlerinde en çok satılanlar arasında. 3G destekli telefon alırken dikkat etmeniz gereken durumlar da var.

Nokia N86Görüntülü görüşme yapmak istiyorsanız
3G destekli tüm cep telefonları ile görüntülü görüşme yapılamamaktadır. Eğer görüntülü görüşme yapmak için yeni bir telefon alıyorsanız bu özelliğin telefonunuzda olduğundan emin olunuz. Örnek olarak iPhone 3G modeli 3G teknolojisine uyumlu olmasına karşın görüntülü görüşme özelliğin desteklememektedir.

Görüntülü görüşme için ön kamera her zaman gerekmez
Bazı cep telefonu modelleri ana kamera üzerinden de görüntülü görüşme yapma özelliğine sahiptir. Örnek olarak Nokia E63 modeli tek bir kameraya sahip olmasına karşın görüntülü aramayı desteklemektedir. Bu durumda telefonu çevirerek konuşmanız gerekiyor.

Çin telefonlarına dikkat
Çoğu Çin telefonu modellerinin ön yüzünde ikinci kamera bulunmaktadır. Fakat bu telefonlar 3G teknolojisine uyumlu değildir. Bu yüzden bu telefonlarla ne görüntülü görüşme yapılabilir ne de 3G’nin diğer servisleri kullanılabilir.

Mobil TV istiyorsanız
Her cep telefonu Mobil TV özelliğini desteklememektedir. Telefonunuzda operatörlerin televizyon izleme servisi olan Mobil TV uygulamasını kullanabilmek için alacağınız telefonun bu özelliği desteklediğini araştırınız.

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler