3G ile komik duruma düşmeyin

3G ile komik duruma düşmeyin

3G teknolojisi kullanılmaya başladığında artık aramalarımızı görüntülü olarak da yapabileceğiz. Karşı tarafın bizi görebilmesi için telefonu yüzümüze doğru tutmamız gerekecek. Fakat görüntülü görüşme yapmadan önce dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var:

HTC Touch Diamond 2Dikkat etmeniz gerekenler:

  • Görüntülü görüşme isteğini cevapladığınızda telefon otomatik olarak handsfree özelliğine geçer ve karşı tarafın sesi hoparlörlerden çıkmaya başlar. Bu durumda çevrenizdekiler karşı tarafın sesini duyacaktır.
  • Telefonu kulağımıza dayayarak konuşmaya alıştığımız için, görüntülü aramalarda çağrı başlatırken veya cevaplarken telefonu dalgınlıkla kulağımıza götüreceğimiz kesin. Kalabalık ortamlarda komik duruma düşmemek için buna özellikle dikkat etmek gerekir.
  • Görüntülü görüşme esnasında ekran üzerinde hem karşı tarafın görüntüsünü hem de kendi görüntünüzü görürsünüz. Normal görüşmelerde bazı operatör abonelerinin sıkça sorduğu bir soru vardır: Sesim geliyor mu?. Görüntülü görüşme esnasında Beni görüyor musun? sorusundan sonra Evet cevabını alırsanız, Beni duyuyor musun? sorusunu sormanıza gerek yok.
  • Telefonların çoğunun önünde ışık olmadığından dolayı karanlık ortamlarda görüntülü görüşme yapılamayacağını unutmayınız. Karşı tarafı karanlık görüp telefonunuzun bozulduğunu sanmayınız.
  • Telefonunuzda bulunan otomatik çağrı cevaplama özelliğini kullanıyorsanız görüntülü görüşmeler için bunu kapatmanızı öneririz.



Eklenme tarihi: 9.05.2009
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler