3G ihale sonuçları

3G ihale sonuçları

Yıllardır beklenen ve geçen sene Avea ve Vodafone’un katılmaması gerekçesi ile ertelenen 3G ihalesi yapıldı. A tipi lisansı 358 milyon Euro karşılığı Turkcell alırken Vodafone 250 milyon Euro'ya B tipi lisansı aldı. Avea'ya ise 214 milyon Euro karşılığı C tipi lisans kaldı.

HTC MAX 4Gİhale süreci
A, B,C ve D lisansları için ayrı ayrı yapılan ihalelerde ilk önce A tipi lisansa ilişkin verilen teklifler açıldı. Asgari teklif bedeli 285 milyon Euro olan 40 MHz bant genişliğindeki A tipi lisans için Avea 285 milyon Euro, Turkcell 287 milyon Euro ve Vodafone 298 milyon Euro teklif verdi. Daha sonra yapılan açık artırmaya Vodafone katılmazken, Avea'nın 318 milyon Euro'luk teklifine Turkcell 328 milyon Euro ile karşılık verdi. Avea teklifini 348 milyon Euro'ya yükseltince Turkcell'in teklifi 358 milyon Euro oldu. Avea ihaleden çekilince A tipi lisansın sahibi Turkcell oldu.

Avea Turkcell’e oyun oynadı
Avea A tipi lisansı için 348 milyon Euro teklif vermesine karşılık geriye kalan B ve C tipi lisanslar için 250 milyon Euro’dan fazla para vermedi. A tipini Turkcell’in alacağını bildiğinden dolayı teklifini sürekli artırarak Turkcell’in 30 milyon Euro’dan fazla ödemesine sebep oldu. Turkcell geçen sene yapılan ihalede A tipi için 321 milyon Euro vermişti.

B tipinde ihalede kura çekildi
249 milyon Euro asgari bedelle satışa çıkarılan 35 MHz bant genişliğindeki B tipi lisans için ise geriye kalan iki operatörün teklifi dikkate alındı. Açılan teklif zarflarında her iki operatörün de 250 milyon Euro teklif verdiği anlaşıldıktan sonra ilk teklifi veren Vodafone'a açık artırmaya girip girmeyeceği soruldu. Vodafone açık artırmaya girmeyeceğini söyleyince ihaleyi takip eden herkes Avea'nın B tipi ihaleyi kolayca alacağını düşündü. Ancak Avea da sözlü artırmaya katılmayacağını açıklayınca B tipi lisansın sahibi olacak olan operatör kura ile belirlendi. Kurada Vodafone B tipi lisansın sahibi oldu. Avea'ya ise tek başına katıldığı C tipi lisansını almak kaldı. Avea verdiği 214 milyon Euro'luk kapalı zarf teklifindeki tutarla C tipi lisansın sahibi oldu.



Eklenme tarihi: 4.12.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler