3G bilgisayarlara da geldi

3G bilgisayarlara da geldi

Vodafone, IBM Lenovo serisi dizüstü bigisayarlara 3G bağlantısı koyacak. Türkiye’deki kullanıcılar, 3G ihalesinin yapılmasının ardından şu anda sahip oldukları bazı dizüstü bilgisayarlarla hızlı mobil internete ulaşacak.

Mobil hızlı internet
Yurt dışında yaygın olarak kullanılan ve mobil hızlı internete imkan tanıyan 3G teknolojisi günümüzde en çok, SIM kartın özel bir “PCMCI (Personal Computer Memory Card International Association ) kartı” içine yerleştirilerek dizüstü bilgisayarındaki uygun sokete sokulması ile kullanılıyor. Vodafone ise içerisine SIM kart takılabilen dahili bir “yuva” sayesinde bilgisayar kullanıcısını mobil internete kavuşturacak. Böylece kullanıcılar, uyumlu data kartı aramaktan kurtulacak.

Turkcell'in 3G bilgisayarları var
Türkiye’de Turkcell, Vestel ve HP işbirliği ile SIM kart entegre edilmiş dizüstü bilgisayar modelleri satılıyor, ancak 3G ihalesi henüz yapılmadığı için kullanıcılar bu bilgisayarlardan EDGE (Enhanced Data rates for Global Evolution) ile internete bağlanabiliyor. Yıl sonuna doğru yapılması beklenen ihalenin ardından kullanıcılar EDGE’ye göre yaklaşık 70 kat daha hızlı olan 3G ile internete bağlanabilecek.



Eklenme tarihi: 28.07.2008
Kaynak: Tubider

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler