3G şikayetleri artıyor

3G şikayetleri artıyor

3G ile ilgili çok sayıda şikâyet aldıklarını belirten Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Fikri Karagöz, "3G alan vatandaşlarımız dikkatli olmalı. Kapsam alanlarını öğrenip öyle almalı, öğrenemiyorsa sözleşmeleri tek taraflı feshedebilir." dedi. Hızlı internet kullanmak isteyen vatandaşlar GSM firmalarının düzenledikleri abonelik kampanyalarına büyük ilgi gösteriyor.

Nokia X6En çok şikayet kapsama alanı
Yapılan şikayetlerin başında 3G kapsama alanı geliyor. Kullanıcılar 3G hızında internete bağlanmak için internet paketleri satın alıyorlar. Fakat satın aldıkları bu internet paketlerini 3G hızında kullanabilmek için, 3G şebekesi kapsama alanı içerisinde bulunmaları gerekiyor. Örnek olarak 3G ile internete daha hızlı bağlanması gereken bir abone, 3G modemi kullandığı bölgede, kapsama alanı dışında olduğu için EDGE veya GPRS ile bağlanıyor. Yani bir dosyayı saniyede 25 KB -30 KB indirebiliyor.

Kontrat imzalayanlar sıkıntı yaşıyor
Genellikle 2 yıllık sözleşme ile alınan 3G internet paketlerinde, eğer bulunduğunuz bölgede 3G şebekesi yoksa paketinizi iptal etme yoluna gidebilirsiniz. Tüketici Mahkemelerine başvuru yaparak sözleşmenizin geçersiz sayılmasını sağlayabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 9.10.2009
Kaynak: Mobiletişim | 3G

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler