3G, 6 yıl içinde tüm Türkiye’de

3G, 6 yıl içinde tüm Türkiye’de

Üçüncü nesil cep telefonu işletmeciliği için 6 ay içinde ihaleye çıkılacak ve dört işletmeye 20 yıl süreyle işletme yetkisi verilecek. Söz konusu yetkilendirme kapsamında işletmeci, IMT-2000/UMTS standartlarında veya bu standartlar temel alınarak geliştirilen standartlar çerçevesinde kuracağı ve işleteceği HTC Touch HDşebeke üzerinden; haberleşmenin gizliliği ilkesine, milli güvenliğe, kamu düzenine ve ilgili mevzuata aykırı davranışta bulunmamak kaydıyla, imzalayacağı imtiyaz sözleşmesi kapsamında her türlü telekomünikasyon hizmetini verebilecek.

3G, 6 yıl içinde tüm il ve ilçelerde
Yetkilendirme süresi ise imtiyaz sözleşmesinin taraflarca imzalanmasından itibaren yirmi yıl olacak. İhaleye ise altı ay içinde çıkılacak.İşletmeci, sözleşmenin imzalanmasını müteakip; üç yıl içerisinde büyükşehir belediyeleri sınırları içinde kalan nüfusu, altı yıl içinde tüm il ve ilçe belediye sınırları içinde kalan nüfusu, sekiz yıl içinde nüfusu 5 binin üzerinde olan tüm yerleşim alanları içinde kalan nüfusu, on yıl içinde nüfusu binin üzerinde olan tüm yerleşim alanları içinde kalan nüfusu kapsama alanı içine alacak. Bu alanlar, işletmecinin tek başına kapsaması gereken alanlar olup dolaşım (roaming) ile sağlanmayacak.

3G Lisans ücretleri
IMT-2000/UMTS hizmet ve altyapılarına ilişkin imtiyaz sözleşmelerinin (lisansların) asgari değerleri, KDV hariç olmak üzere, A Lisans (40 MHz) için 285 milyon euro, B Lisans (35 MHz) için 250 milyon euro, C Lisans (30 MHz) için 214 milyon euro ve D Lisans (25 MHz) için 178 milyon euro olarak belirlendi.



Eklenme tarihi: 28.09.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler