299 dakika ile Avrupa birincisiyiz

299 dakika ile Avrupa birincisiyiz

Ulaştırma Bakanı BinaliYıldırım'in açıkladığı veriler, mobil telefon kullanımında Avrupa birincisi olduğumuzu gösterdi. Veriler göre ayda ortalama 299 dakika konuşuyoruz.

Billişim sektöründe yılın ikinci çeyreğine ilişkin pazar verilerini değerlendiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin mobil telefon kullanımında, abone başı 299 dakika ortalama aylık mobil telefonla konuşma süresiyle Avrupa’da ilk sıraya yükseldiğini açıkladı. 2015 yılında gerçekleşmesi öngörülen hedeflerin, 2012 yılında gerçekleştiğini belirten Yıldırım, şu bilgileri verdi:.

- Türkiye’de bundan 10 yıl önce geniş bant erişim abone sayısı yalnızca 100 binin altındayken, bugün bu rakam 19 milyon kişiyi geçti. Bunun yaklaşık 11 milyonu mobil internet kullanan abonelerdir. Bu da toplamda Türkiye’de 50 milyon internet kullanıcısı olduğuna işaret ediyor. Mobil internet abone sayısı son bir yılda yüzde 80’in üzerinde arttı.

- Özellikle son 10 yılda mobil telefonlarda öylesine hızlı gelişmeler yaşandı ki, bugün, abone başına ortalama aylık mobil telefonla konuşma süresi 299 dakika ile Türkiye, Avrupa’da ilk sıraya yükseldi. 2004 yılından bu yana toplam ses trafiğinde yüzde 116, SMS hacminde yüzde 2.732, geniş bant internet kullanıcı sayısında yüzde 3.700 artış gerçekleşti.

- Türkiye'de mobil bilgisayardan veya cep telefonundan internet kullananların sayısında çok hızlı bir artış yaşandı. Cep telefonu abone sayısı da yaklaşık 67 milyona ulaştı. Yaklaşık 39 milyon 3G abonesi bulunuyor. Cep telefonu kullananların içinde yüzde 58 olan bu oran, yüzde 30 olan Avrupa ortalamasının çok üzerinde.

-Türkiye;de mobil trafik hacmi sürekli artma eğilimi gösteriyor. 2012 yılı ikinci çeyrekte de toplam mobil trafik hacmi 43.5 milyar dakika seviyelerine çıktı. 2012 yılı sonunda toplam görüşme süresi ve kısa mesajla haberleşmede yüzde 20 civarında bir artış gerçekleşmesi öngörülüyor.



Eklenme tarihi: 30.08.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler