2015'in en güçlü mobil cihaz çipsetleri

2015'in en güçlü mobil cihaz çipsetleri

Popüler performans testi uygulaması AnTuTu, Sina Weibo hesabı üzerinden 2015'in en güçlü mobil çipsetlerini açıkladı. Sentetik test programının son sürümü olan v6.0 kullanılarak gerçekleştirilen testlerde Apple'nin son telefon çipi A9 ve iPad tabletlerinde kullandığı A8X ilk iki sırayı alırken üçüncü Huawei'nin HiSilicon Kirin 950 yongaseti oldu.

v6.0'dan önceki AnTuTu sürümlerinde 67 bin gibi ortalama bir puan elde eden Apple A9, test sürecinde yapılan değişiklikler ve yeni çiplere yönelik optimizasyon çalışmaları sayesinde skorunu ikiye katlamayı başarmış. 120 bin barajını aşan çipi 100 binin hemen altındaki Apple A8X izliyor. Android ekosisteminden 90 bini geçebilen tek çip, bu hafta satışa çıkacak Mate 8'in Cortex-A72 işlemcili Kirin 950'si oldu. Onu AnTuTu'nun eski şampiyonu, 2015 model üst düzey Samsung Galaxy'lerin hepsinde kullanılan Exynos 7420 takip ediyor.

Yalnızca CPU değil; GPU, RAM, dahili bellek ve yazılımın performansını da ölçen AnTuTu, v6.0 ile iOS ekosistemine desteğini artırmış. Zira bir Android test aracı olarak geliştirilen uygulama iOS evrenine tam optimize değildi. Yeni sürümle birlikte daha adil sonuçlar ortaya çıkaran AnTuTu'nun 2015 mobil çipset tablosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 7.12.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler