2007’de kaç telefon satıldı?

2007’de kaç telefon satıldı?

2007 yılında satılan cep telefonu satışları bir önceki yıla oranla yüzde 12,4 büyüme göstererek 1 milyar 144 milyon adete ulaştı. Nokia liderliğini sürdürürken Samsung, Motorola’yı yerinden ederek ikinciliğe yerleşti. Dünya genelinde cep telefonu satışları, 2007’nin son çeyreğinde yeni bir rekora imza atarak 300 milyon adeti geçti. International Data Corporation isimli araştırma kuruluşunun küresel cep telefonu pazar araştırmasına göre 2007'nin son çeyreğinde toplam 334 milyon cep telefonu satıldı.

Nokia 3110 EvolveSamsung’un başarısı Motorola’nın başarısızlığı
IDCanalistleri Samsung’un başarısını daha çok Motorola’nın başarısızlığına bağlıyorlar. Samsung’un başarısının nedenleri arasında Amerika ve Avrupa’daki cep telefonu değiştirmek isteyen kullanıcıları daha iyi adresleyebilmesi; buna karşılık Motorola’nın EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) bölgesinde yaşadığı tedarik sıkıntıları gösteriliyor. Samsung'un 2007 yılında satışlarını yüzde 40'ın üzerinde artırmasına karşılık Motorola'da yüzde 39'luk bir düşüşün yaşanması da bu resmi netleştiriyor.

Sony Ericsson güçlenerek ilerliyor
Tablo’nun satır aralarına bakıldığında, Nokia ile Samsung arasındaki farkın bir önceki yıla göre artış gösterdiğini görülüyor. Ayrıca Sony Ericsson’un yavaş yavaş arkasına almaya başladığı rüzgar da tablodan okunabiliyor. Motorola’nın yeni CEO’su ve cep telefonu stratejisiyle, 2008’de ikinciliği geri alması uzak bir ihtimal olarak görünmüyor. Sony Ericsson ise Samsung’la arasındaki farkı kapatabilecek iyi bir ürün yakalarsa Samsung’un bu yıl dördüncülüğe gerilemesi bile olası.

Nokia’ya yetişecek rakip yok
2007'nin son çeyreğinde en yakın üç takipçisinin toplam üretiminden daha fazla satış yapan Nokia'yı yakın vadede tahtından edebilecek bir üretici ufukta görünmüyor. IDC analistleri, son üç yılda yakalanan pazar büyümesinin 2008’den sonra çok mümkün olmayacağı görüşünde birleşiyorlar. 2007’de Pazar sıralaması Nokia, Samsung, Motorola, Sony Ericsson ve LG olarak gerçekleşti.



Eklenme tarihi: 2.02.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler