2 ayda 1 milyon iPhone satıldı

2 ayda 1 milyon iPhone satıldı

Apple şirketi, yaklaşık iki ay önce piyasaya çıkardığı ve fiyatını geçen hafta 200 dolar ucuzlattığı müzik çalar cep telefonu iPhone'dan bir milyon adet sattığını açıkladı. Şirketin başkanı Steve Jobs, yayımladığı açıklamada, 74 günde bir milyon iPhone sattıklarını, iPod müzik çalarında ise bu hedefe ulaşmak için iki yıl beklemeleri gerektiğini belirtti. Apple şirketi, fiyatını 599 dolardan 399 dolara indirdiği iPhone'dan 2008'e kadar 10 milyon satmayı hedefliyor. Jobs, iPhone adlı müzik çalar cep telefonunun fiyatını 200 dolar indirdikten sonra gelen şikayet bombardımanı üzerine, bu cihazı eski fiyatından satın alanlara 100 dolar tutarında hediye çeki vereceklerini açıklamıştı.

Apple iPhoneApple'ın internet sitesinden açıklama yapan Jobs, indirim kararından önce cihazı satın alanlardan yüzlerce şikayet geldiğini belirtmiş, onları hayal kırıklığına uğratmalarından dolayı özür dilemişti. Haziran sonunda piyasaya çıkan ve internette sörf yapabilen müzik çalar cep telefonu iPhone'un 8 GB'lik modeli Çarşamba günü 599 dolardan 399 dolara düşürülmüş, 499 dolara satılan 4 GB'lik modelinin satışına ise son verilmişti. Tasarımıyla büyük beğeni toplayan iPhone, başta rakiplerine oranla çok pahalı olduğu eleştirisiyle karşılanmıştı. iPhone'da büyük damping yapan Apple, ayrıca yeni bir dizi iPod müzik çalar tanıtmıştı. iPhone'un dokunmatik ara yüz ekranına ve internete bağlanarak Apple'ın iTunes Wi-Fi müzik hizmetinden doğrudan şarkı indirme kapasitesine sahip iPod Touch adlı yeni model, elektronik tutkunlarının beğenisiyle karşılanmıştı.

Apple, en çok sattığı iPod modeli olan Nano'nun video gösteren ve daha yüksek kapasiteli modeli ile yeni ismi iPod Classic olan videolu iPod'un 160 GB'lik versiyonunu da tanıtmıştı. Amerikan şirketi ayrıca, Ekim ayından başlamak üzere kahvehane zinciri Starbucks'la, iPod Touch veya iPhone kullanıcısının Wi-Fi bağlantısı bulunan kafelerden, çalmakta olan müziği müzikçalarına indirebilmesi için anlaşma yaptığını açıklamıştı.8 GB'lığı 299 ve 16 GB'lığı 399 dolara satılacak yeni iPod Touch ay sonunda ABD'de piyasaya çıkacak. 2 inçlik ekrana sahip yeni iPod Nano da 149 dolara satılacak.



Eklenme tarihi: 11.09.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler