10 bin dolarlık zil sesi

10 bin dolarlık zil sesi

Nokia tüm kullanıcılarını meşhur Nokia melodisini baştan oluşturmaya davet ediyor. Kazanan melodi 2012’de piyasaya sürecek belirli modellerin, yani yaklaşık 100 milyon telefonun melodisi olacak. Seçilen melodinin üreticisi 10.000 dolarlık para ödülü kazanacak. Melodiler nokiatune.audiodraft.com adresinde oylamaya sunuluyor.

Nokia N9İçinizdeki müzisyeni ortaya çıkarın
Yarışmada katılımcılar hem eski hem yeni Nokia melodilerinin yanı sıra kendi oluşturdukları parçaları, sesleri ve aranjmanları kullanabilecek. Yarışmaya katılacak olan melodilerin en çok 30 saniye uzunluğunda olması gerekiyor. Son katılım tarihi ise 2 Ekim 2011.

Final
En çok oy alan 5 melodi finalist olacak. Bunun dışında jüri de 5 finalist seçecek. Kazanan melodi jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonucu bu 10 finalist arasından belirlenecek.

Ödüller
Kazanan melodi şirketin 2012’de piyasaya süreceği ürün portföyündeki belirli modellerin melodisi olacak. Aynı zamanda kazanan melodi, Nokia Mağaza’da ve Nokia’nın marka blogu Brand Book’ta yer alacak. Seçilen melodinin yaratıcısı 10.000 dolarlık ödüle de hak kazanacak. İlk beşe giren melodilerin yaratıcılarına ise 1000’er dolar para ödülü verilecek ve melodileri Nokia Mağaza’ya yüklenecek.

Nokia melodisi nerden çıktı?
Nokia’nın ünlü melodisinin kaynağı, Spaniard Francisco Tárrega’nın (1852-1909) “Grand Vals” adlı bestesi olmuştu. Melodi ilk kez 1994’te Nokia’nın 2100 serisi telefonları ile cep telefonu dünyasıyla tanışmıştı. Nokia kullanıcılarıyla ilk buluştuğu günden beri melodi, dünyanın en sık çalınan müziklerinden biri oldu ve milyonlarca Nokia telefonun melodisi halini aldı. Nokia melodisinin dünya çapında her gün bir milyardan fazla kez dinlendiği tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 9.09.2011
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler