Mobil uygulamaların birçoğu haberimiz olmadan yok oluyor

 Mobil uygulamaların birçoğu haberimiz olmadan yok oluyor

Günümüzde mobil cihazlar, hatta artık masaüstü bilgisayarlar için bile uygulama mağazaları farklı bir önem kazanmaya başladı. Kullanıcıların telefonu seçerken marka ile beraber en çok işletim sistemine dikkat ettiği düşünülür ve haberlerimize cihazlarla beraber uygulama haberlerinin de nasıl konu olduğu düşünülürse bunun önemi çok daha iyi anlaşılacaktır. Peki cihazlarımızda işlerimizi kolaylaştıran bu uygulamalardan ne kadar haberdarız?


Appsfire.com sitesinin yaptığı araştırmaya göre uygulama mağazaları da artık çöpe dönmüş durumda. İncelemeye göre App Store’da bu çok açık bir şekilde göze batıyor. Apple’ın uygulama mağazasında 600 bine yakın uygulamadan kimsenin haberi yok. Bu veri toplam uygulamaların yüzde 80’inin oluşturuyor. 2012 senesinde iOS için uyguluma üreten geliştirici sayısı 100 bin. Toplam geliştirilen uygulama 340 bin. Yine bu geliştirilen uygulamaların dörtte biri onay alsa dahi mağazadan geri çekiliyor.

Burada aslında akla şu soru takılıyor. Mağazalarda bulunan uygulamaların sayısı mı önemli, yoksa yararlı uygulama sayısı mı? Bu yüzden uygulama mağazaları adına oluşturulan ekosistemin çok daha iyi yönlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda yapılan çalışmaları incelediğimizde RIM’in BlackBerry 10 işletim sisteminin geliştirilmesinde uyguladığı strateji, yine Microsoft tarafından Windows Phone’lar için geliştiricilere verilen destek ön plana çıkıyor.


2013 cihazlarla birlikte, işletim sistemlerinin de rekabetinin üst seviyelerde yaşanacağı bir yıl olacak. Kim bu yarışı önde göğüsler bilemeyiz ama kazanan tabii ki yine biz kullanıcılar olacağız.



Eklenme tarihi: 30.12.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler