Kurumsal şirketler de BlackBerry’den vazgeçiyor

 Kurumsal şirketler de BlackBerry’den vazgeçiyor

Gelişen teknoloji karşısında kullanıcıların tercihleri farklılıklar gösterirken, kolay günler geçirmeyen Research In Motion’ın güvendiği kurumsal şirketler de yavaş yavaş RIM’den vazgeçmeye başladı. Özellikle pazarın hakimi Android ve iOS karşısında zor durumda kalan BlackBerry hep kurumsal bir telefon olarak akılda kalırken artık bu alışkanlığın değişmeye başladığını veriler çok açık bir şekilde belli ediyor.

İlk önce BlackBerry’nin hala kurumsal olarak lider olduğunu belirtelim. IDC verilerine göre 2011 yılında kurumlar çalışanlarına 22.4 milyon adet BlackBerry cihaz dağıtmış. 2012’de ise bu rakam ilk kez rakiplerinin gerisinde kalıyor.

2012 yılının sonları için analiz yapan IDC, firmaların çalışanlarına 15.1 milyon adet Android ve 31.1 milyon iPhone dağıtacaklarını belirtiyor. Kurumlar seçimi çalışanlarına bıraktığında ise Android liderliği açık ara alıyor. Çalışanların iş telefonu tercihi 87.7 milyon adetle Android cihazlar olurken, iPhone 37.1 milyonda kalıyor. BlackBerry ise bu iki rakibini 5.2 milyonla çok geriden takip ediyor. IDC verilerine göre 2016 yılının tahminlerine göre liderse 68.8 milyona ulaşması beklenen iPhone oluyor.

Şu aşamada çalışanların Android cihaz istemesindeki ilk neden kurumların belirlediği fiyatlara göre iPhone’nun pahalı olması. BlackBerry’nin geri kalmasının nedeniyse, iPhone ve Android karşısında hem uygulama bakımından sıkıntı çekmesi, hem de kullanıcılar karşısında yeteri kadar popülerliğini koruyamaması olarak gösteriliyor.



Eklenme tarihi: 28.11.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler