Asus Transformer Prime TF201

 Asus Transformer Prime TF201

Dört çekirdekli 1.3 GHz işlemciye sahip olan Asus TF201 Transformer Prime, klavye ünitesi ile diğer tabletlerden ayrılıyor. İsteğe bağlı olarak satılan klavye tableti daha etkin kullanabilmenizi sağlıyor. Transformer Prime tabletin üzerinde micro HDMI ve Micro SD kart okuyucu bulunuyor. Klavye üzerinde ise 1 adet USB 2.0 port ve SD kart okuyucu bulunuyor.

Asus Transformer PrimeAsus Transformer Prime'in özellikleri:

  • 180.8 x 263 x 8.3 mm boyutlarında, 586 gram ağırlık
  • Bluetooth, Ses kaydı
  • 12 saat konuşma, 300 saat bekleme süresi
  • Uçuş modu, USB Desteği, E-posta Desteği,
  • 16777216 renkli, 800 x 1280 px ekran
  • 10 parmak çoklu dokunmaktik desteği
  • 32 GB / 64 GB dahili hafıza, Harici hafıza desteği
  • 8 MP kamera, HD video kaydı
  • Wireless Lan, GPS, HDMI, USB 2.0, SD ve micro SD kart yuvası
  • Nvidia Tegra 3 Quad-core Cortex-A9 işlemci

Asus Transformer Prime ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Klavye hakkında
Tablet klavye bağlantısına takıldığında çalışma süresi 18 saat ve bekleme süresi 50 günü bulunuyor. 537 gram ağırlığındaki klavyenin boyutları 263 mm x 180.8 mm x 10.4 mm. Klavye Türkçe karakterleri destekliyor. Klavye üzerinde aynı zamanda bir touch-pad bulunuyor. Touch-pad ekran üzerindeki bazı işlemlerinizi kısayoldan yapmanız için özel hareketleri algılayabiliyor. Wifi, Bluetooth, Ekran parlaklığını ayarlamak için klavyenin üzerinde kısayol tuşları bulunuyor. Bunlarla birlikte ses kontrolü, video oynatma-durdurma, Ayarlar menüsü, kamera ve ekran kilidi yine bu kısa yollar sayesinde yapılabiliyor.

İşlemci ve bağlantı noktaları
Harika bir tasarım ve yüksek donanım özelliklerine sahip Transformer Prime Asus’un en iyi tabletlerinden biri. Nvidia Tegra 3, 1.3 GHz, dört çekirdekli Cortex A9 işlemciye sahip cihazın 32 GB ve 64 GB hafıza seçenekleri bulunuyor. Micro SD hafıza kartı desteği sayesinde 32 GB’a kadar ekstra hafıza sunabiliyor. Tablet, klavye ünitesine bağlı haldeyken cihaz şarj edilirse önce tabletin pili doluyor, daha sonrasında klavye şarj olmaya başlıyor. Cihaz üzerindeki USB bağlantı noktası üzerinden her türlü USB bellek ve sabit disk tablete bağlanabiliyor. Böylece dosyalarınızı tablete kolayca aktarabilmiş oluyorsunuz.

USB bağlantısı
USB bağlantı noktasına klavye ve fare de takılabiliyor. Klavye üzerindeki tuşlar yeterli büyüklükte fakat daha rahat yazabilmek için kendi klavyenizi takmak isteyebilirsiniz. Bu durumda USB bağlantı noktasına klavyenizi bağlamanız yeterli. İsterseniz USB girişine bir fare bağlayarak tableti daha etkin kullanabilirsiniz. Tablet klavye standına bağlıyken zaten küçük bir bilgisayar gibi oluyor.

Ekran
10.1 inç büyüklüğündeki ekranı 800 x 1280 px çözünürlüğüne sahip. IPS kapasitif dokunmatik ekran, Gorilla marka cam kullanılması ile hem çizilmelere karşı daha dayanıklı hem de hassas. Ekran netliği iPad 2’den iyi. (Transformer Prime: 1 inç başına 149 piksel, Apple iPad 2: 1 inç başına 132 piksel)

Ses
Cihazı klavye bağlantısına bağlanıldığı şekilde tuttuğunuzu düşünürseniz, sağ tarafta 3.5 mm kulaklık girişi, alt kısımda tableti klavye ünitesine sabitlemek için gerekli girişler ve şarj yuvası bulunuyor. Sol tarafta ses kontrol tuşları ve microSD hafıza kartı yuvası bulunuyor. Cihazın sağ arka kısmında ise hoparlör bulunuyor. SRS ses desteğine sahip hoparlörden kaliteli ses çıkıyor fakat ekran yatay konumda video izlerken tüm sesler sağ taraftan geliyormuş gibi hissediyorsunuz.

Uygulamalar
Tabletin Ayarlar menüsünde Android kontrollerinden farklı Asus’a özel değişik ayarlar bulunuyor. Güç modu, ekran parlaklığı, kablosuz ağlar, GPS, Senkronizasyon, ekran kilidi gibi özellikleri kapatıp açabiliyorsunuz. Tablet uyku modunda iken klavye üzerindeki tuşa bastığınızda uyku modundan çıkması ve ekran görüntüsü alma gibi özelliklerde bu menüden ayarlanıyor. Cihaza özel 8 GB’lık çevrim içi depolama alanı sunan MyCloud uygulaması ile birlikte Polaris Office, App Locker, Amazon Kindle, Zinio ve Press Reader da tablete yüklü olarak geliyor.

Resim Galerisi

Resimlerin devamı için tıklayınız




Eklenme tarihi: 14.04.2012
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler