ZTE, Netaş'ın yarısını resmen bünyesine kattı

ZTE, Netaş'ın yarısını resmen bünyesine kattı

Geçtiğimiz yılın sonunda resmen açıklanan Netaş'ın yüzde 48'lik hissesinin satışı bugün resmen neticelendi. Dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticilerinden ZTE, daha önce One Equity Partners'a ait olan hisseleri 101,3 milyon dolara (357,4 milyon ₺) bünyesine kattı.

Avrupa Birliği ve ABD'den aldığı yüklü cezalar sonrası Netaş alımından vazgeçtiği iddia edilen ZTE, bugün yayımlanan ortak açıklamayla satın almanın başarıyla gerçekleştiğini duyurdu. Netaş'ın mevcut operasyonları ve şirket içindeki yapıda yakın zamanda büyük bir değişiklik meydana gelmesi beklenmiyor. Ancak gelecekte iki şirketin haberleşme teknolojileri üzerine birlikte ar-ge faaliyetleri yürüteceği ve özellikle Avrupa ve Orta Doğu'da önemli anlaşmalar üstlenmek üzere girişimde bulunacağı öngörülüyor.

Bu sene bilişim sektöründeki 50. yılını kutlayan Netaş, yerli 4,5G baz istasyonu ULAK'ta yüklenici olarak görev alarak son yıllarda dikkatleri yeniden üzerine çekmeyi başarmıştı. Bu hisse alımı sayesinde ZTE ile derin ilişki kuracak olan Netaş'ın benzer haberleşme projelerinde adından daha sık bahsettirmesini ümit ediyoruz.



Eklenme tarihi: 2.08.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler