Youtube, mobil uygulamalarını çevrimdışı video izleme özelliğiyle güncelleyeceğini duyurdu

Youtube, mobil uygulamalarını çevrimdışı video izleme özelliğiyle güncelleyeceğini duyurdu


Kısa süre önce Android ve iOS mobil uygulamalarını kart tabanlı yeni nesil kullanıcı arayüzüyle güncelleyen Youtube, resmi blog sitesinden sonraki sürüme eşlik edecek yepyeni bir fonksiyonu takipçileriyle paylaştı. Günlük altı milyar saati aşkın izleme alan sanal alemin en büyük video paylaşım platformu, mobil uygulamaları aracılığıyla içeriklerin internete bağlı değilken de izlenebilmesine izin verecek.

İçerik sağlayıcıları ve diğer iş ortaklarını kullanım şartlarında meydana gelecek bu büyük çaplı değişiklik hususunda bilgilendiren Youtube, yolladığı eletronik postada, çevrimdışı izlenebilmesi için cihaza indirilen videonun reklamlarla birlikte kaydedileceğini ve internet bağlantısı kesildikten sonra 48 saat izlenebilir kalacağını bildirdi. Youtube veri tabanındaki film, dizi ve diğer tüm televizyon programlarının dahil olmadığı bu sisteme yeni uygulama güncellemesi sayesinde geçilmiş olacak.

Android ve iOS işletim sistemleri için geliştirilen mobil uygulamalar ile kullanılabilecek çevrimdışı video izleme özelliği, Youtube ekosisteminin dörtte birini oluşturan mobil cihazlar üzerinden içerik izleme oranını önemli ölçüde artıracak gibi görünüyor. Ön yüklü gelecek reklamlar sayesinde Google'nin mobil reklam gelirlerini de olumlu yönde etkileyecek. Hem servis sağlayıcılarına hem de tüketicilere katkı sağlayacak bu fonksiyon, önümüzdeki kasım ayında erişilebilri hale gelecek.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 20.09.2013
Kaynak: youtubecreator.blogspot.com/2013/09/heads-up-about-upcoming-youtube-mobile.html

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler