Yeni arayüzüyle Google Maps 7 indirmeye sunuldu

Yeni arayüzüyle Google Maps 7 indirmeye sunuldu


I/O 2013 konferansında tanıtılan yeni Google Maps uygulaması, geçtiğimiz saatlerde Android işletim sistemi kullanıcıları için indirmeye sunuldu. Kısa süre içerisinde iOS platformu için de dağıtılmaya başlayacak yeni haritalar hizmeti, Google'nin arayüzsüz olarak isimlendirdiği yeni tasarım anlayışını beraberinde getiriyor. Arayüz ögelerinden arındırılmış, zamanla kullanıcısına göre şekil alan ve haritaları alışkanlıklara göre düzenleyen 7.0.0 sürüm numaralı uygulama, Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich ve üstü versiyonlara sahip mobil aygıtlara destek sunuyor.

Android tablet bilgisayarlar ve Apple iPad serisi için hazırlanmış ilk özel Google Maps uygulaması konumundaki yeni yazılımın kullanıcı arayüzü, bir süredir internet üzerinden davetiye usülüyle kısıtlı sayıda Haritalar kullanıcısı tarafından tecrübe edilebiliyordu. Görsel değişimin yanı sıra yeni Google Maps, canlı trafik akışı bilgisi, kaza ve diğer ulaşım raporlarını bir araya getirerek kullanıcısına en hızlı alternatif yolu seçiyor. Bu fonksiyon, geçen ay Google Maps takımına katılan Waze yazılım ekibiyle ilişkilendiriliyor.

Kolay kullanım adına sade bir arayüz dizayn eden ve bununla da yetinmeyip Keşfet adlı bölümü üzerinden tek dokunuşla mekan tavsiyeleri sunan internet devi, Haritalar hizmetinin arama motoru yetileriyle birleşimini yeni bir seviyeye taşıyor. Google+ bütünleşmesi de bu mobil uygulama güncellemesiyle hızlanıyor. Latitude servisini Google Maps 7'den kaldıran ve 9 Ağustos'ta tamamen kapatacağını açıklayan Google, kullanıcıları bunun yerine Google+ sosyal ağı aracılığıyla sunduğu konum servislerine yönlendirdi.

Çevrimdışı yol tarifi için harita indirebilme özelliğinin menülerden silindiği Google Haritalar 7.0.0'd harita kaydedebilmek için; istediğiniz haritayı görüntüleyin ve arama çubuğuna "OK Maps" yazıp indirme işleminin sona ermesini bekleyin. Mekan inceleme sistemiyle alakalı düzenlemeleri de kapsayan yeni haritalar uygulamasını aşağıdaki Google Play Store bağlantısından indirebilirsiniz.

Son uygulamaya eşlik eden arayüzün ilk sürümlerinden birini bünyesinde barındıran iOS için Google Maps uygulamasına Android versiyonundaki yeniliklerin en yakın zamanda ulaştırılacağı bildiriliyor. Yeni nesil Google Haritalar'ın akıllı telefon ve tablet bilgisayar uygulamaları hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki tanıtım videolarını izleyebilirsiniz.





Yazar: Bilal Akgündüz


Uygulamayı İndirin

Uygulamayı App Store'dan indirmek için tıklayın.

Uygulamayı Google Play Store'dan indirmek için tıklayın.



Eklenme tarihi: 10.07.2013
Kaynak: http://googleblog.blogspot.de/2013/07/a-new-google-maps-app-for-smartphones.html

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler